1898-03-06/12 – Fragment uit weekverslag Dennenoord

Fragment uit het weekverslag van 6 maart 1898 t/m 12 maart 1898, geschreven door Geneesheer-Directeur dr. J.H. Schuurmans Stekhoven

  • Personeel:
    • De verpleegster Bertha Hogendorp die ’s nachts een tijd lang geslapen had in plaats van te waken werd een 1/2 vrije dag ontnomen. Hetzelfde meisje heeft bovendien door slordigheid bewezen toch niet geschikt te zijn voor den arbeid hier.
    • De verpleegster Rozema heeft meermalen hetzelfde gedaan. Zij scheen er op geoefend te hebben om binnen het uur telkens weder wakker te worden om tijdig op het waakklokje te kunnen prikken.
  • Gebouwen en Terreinen: de heer de Kanter bezocht de Stichting om over den aanleg van de telefoon nader af te spreken. Zijn monteurs zullen 28 maart komen.
  • Bijzonderheden: Bax is opgenomen die aan den drank verslaafd heet te zijn en voortdurend zijn vrouw zoo lastig moest maakte dat hij voor het maatschappelijk verkeer ongeschikt moest worden geacht. Een politierapport omtrent die man ingewonnen was ongunstig en vermelde niets minder dan dat Bax bijna voortdurend dronken en dan gevaarlijk voor zijne omgeving was. Vrouw Bax moest evenwel niet buitengesloten worden daar de vrouw van de verpleegde die met hem lang niet harmonieerde en er geen bezwaar had ingezien haren man bij de politie in een verkeerd en ongunstig daglicht te stellen. Bax vertoonde hier geen duidelijke verschijnselen van krankzinnigheden en den 9e dezer werd hij als niet krankzinnig ontslagen.
  • Arbeid: de patiënten houden zich te deels bezig met transport van keien en met den arbeid in den moestuin.
  • Varia: des maandags bezocht Ds Drenth met vrouw de Stichting; de indruk werd verkregen dat hij zeer rustig over de benoeming na dacht.

Lentis Erfgoed is onderdeel van Lentis.