Header

1905-06-07 – Van Trammaatschappij aan Dennenoord

Den Weledele Zeer geleerde heer Geneesheer-Directeur
der Stichting Dennenoord
te Zuidlaren.

Zuidlaren, 7 juni 1905

Weledele zeer geleerde Heer,

Zojuist vernamen we dat de heer J. Mulder alhier bezig is eene scheepslading aardappelen, liggende in de Zuidlaardervaart, bestemd voor Dennenoord te vervoeren. Naar aanleiding waarvan ik beleefd de vrijheid neem u opmerkzaam te maken op art. 4 van het contract overeengekomen tusschen de Vereniging tot Christelijke Verzorging van krankzinnigen in Nederland en gevestigd te Utrecht en Tramweg maatschappij Zuidlaren-Groningen gevestigd te Zuidlaren waarbij eerstgenoemde zich verbond gedurende 25 jaren te rekenen vanaf den dag waarop de exploitatie der lijn aanving alle goederen van en naar de Stichting Dennenoord door de Maatschappij te doen vervoeren overeenkomstig het navolgende tarief: Volgt tarief Station Vries-Zuidlaren en Zuidlaardervaart. Alhoewel de Heer J. Mulder, overeenkomstig onze inlichtingen ook leverancier schijn te zijn, zoo gevoel ik me toch gedrongen u op te merken dat dit aan de strekking van het voornoemd contract artikel niets afdoet van hetgeen ook het Hoofbestuur der Vereeniging tot Christelijke Verzorging van krankzinnigen en Zenuwlijders in Nederland geheel met ons eens is, daar zij in antwoord op ons schrijven, dd 6 december j.l. handelende over eene soortgelijke kwestie het navolgende  berichtte:

nr 1463
– In antwoord op uw schrijven van 6 dezer hebben wij de eer u mede te deelen, dat volgens informatie van den Geneesheer-Directeur van het gesticht Dennenoord te Zuidlaren de kwestie alleen loopt over eene partij van 10 HL aardappelen. Alle andere goederen komen steeds per Tram. Er zal echter voortaan ten strengste op gelet worden dat aan de aannemers kennis wordt gegeven dat de goederen welke aan de haven of het station aan komen, verder per tram moeten worden vervoerd volgens speciaal tarief.
Namens het  Centraal Bestuur van voornoemde vereeniging de Penningmeester (get) S.van Heemstra.-

Aangezien hierover reeds meerdere malen is gecorrespondeerd, zoo acht ik me verplicht zoonoodig Heeren Commissarissen met dit feit in kennis te stellen en verzoek u nog heden te willen antwoorden.

Inmiddels,
Hoogachtend, de directeur der Trammaatschappij ‘Zuidlaren Groningen’

Lentis Erfgoed is onderdeel van Lentis.