1907-05-16 – Fragmenten notulen Stichtingsraad

  • In verband met de bouw ener woning voor Welmers komt diens handeling ter sprake, waarvoor in de februari vergadering reeds is gesproken. De zaak is deze, Welmers wil liever geen patiënten meer hebben. Hij bouwt nu zelf een woning in ‘ t dorp en zal daar een steengoed winkel beginnen. Piet F(H?)ein en Odolphy hebben ook reeds zoiets ook gedaan buiten weten, althans goedkeuring in ’t Bestuur. De instructie handelt er niet over, zodat deze beambten vrij uitgaan. Maar in de haak is het wel niet. Vandaar dat men nu deze zaak onder ogen ziet. En tenslotte tot de conclusie komt, dat het ’t best zal zijn in de instructie te zetten een bepaling als volgt:
      • ‘Ieder Ambtenaar der Stichting die voornemens is door het zoeken van bijverdiensten zijn inkomen te vergroten zal daar van aan het Stichtingsbestuur kennis geven en dient een beslissing af te wachten’.
  • De Geneesheer Directeur deelt mee dat mee dat de R.K. patiënt Botter op Dennenoord gekomen is met een verklaring der familie dat zij met de Geestelijk verzorging der Stichting tevreden is. Maar nu begint de patiënte zelf om een pastoor te vragen. De Geneesheer-Directeur is voornemens te schrijven aan gedeputeerde Staten van Groningen dat hij verzoekt om dien patiënt weg te nemen en daarvoor een ander te zenden.
  • (Bron: Jan Barend de Vries)

Lentis Erfgoed is onderdeel van Lentis.