Header

1910-12-07 – Fragmenten uit notulen Stichtingsraad

  • De voorzitter vraagt wat de raming was van het rooien van bosch bij Struiksma. Die raming is fl 600,- voor een terrein lang 11 meter en breed 85 meter. Er zal niets aangedaan worden zonder regelmatig  Bestuurs besluit.
  • Besluiten Centraal Bestuur:
    • Dat de volle verantwoordelijkheid van de apotheek  bij de Geneesheer Directeur berust.
    • Dat de lijkkist voor Warringa op fl 12,00 mag gesteld, maar in het vervolg volgens tarief moet worden gerekend; dat familie recht kunnen krijgen op een eigen graf voor de tijd van 20 jaar, welk recht telkens kan vernieuwd worden, doch vervalt bij het sluiten van de begraafplaats.
    • De kosten van het graf van volwassenen zijn fl 10,00 van een kind fl 5,00
    • Dat de verkoopprijs van de grond aan de Gereformeerde kerk te Zuidlaren is vastgesteld op fl 62,50.
    • Dat de aankoop van een schrijfmachine met bijbehorend tafeltje tot een bedrag van fl 97,50 is goedgekeurd.
  • Van dhr Bakker te Kollum, vertegenwoordiger van Albertha Kluft, Electrische fabriek te Amsterdam, is een schrijven ingekomen, dat hij zich bereid verklaard begrooting voor de elektrische installatie in te dienen wanneer we daartoe over gaan. Wordt voor kennisgeving aangenomen door het Stichtingsbestuur nog geen elektrische verlichting wenscht aan te brengen
  • Ingekomen is een schrijven van Dr Flach, of hij met den architect Hoekzema in overleg mag treden over het voor hem te bouwen huis en of het Bestuur de plaats wil aanwijzen, waar gebouwd zal moeten worden. Dit verzoek wordt afgewezen en aan den Huismeester opgedragen te informeren naar het huis van dr. Veen, of dat te huur is zoo niet dan te koop en tegen welke prijzen. De uitslag van dat onderzoek zal hij hebben te berichten aan de voorzitter die gemachtigd wordt er in het Centraal Bestuur er over te spreken. Mocht het tot bouwen komen, dan is het Stichtingsbestuur er eenparig voor dat Hoekzema, architect wordt.
  • Ingekomen is bij de Geneesheer Directeur een dankbetuiging van de korfbal club voor het afstaan van het oefenterrein. Nu wordt op dit terrein de Zondags niet gespeeld, maar de club gaat des Zondags wel naar andere terreinen om daar tegen een andere club te spelen. De Geneesheer Directeur vraagt, of dat niet moet worden verboden en of zoo ze dit niet willen laten ons terrein niet verder moet worden ontzegd. Het Stichtingsbestuur meent dat dit te ver gaat. We verbieden het voor ons terrein, maar moeten, wat de club buiten ons terrein doet voor haar rekening laten.
  • Er is weer sprake van een harde weg van Anloo naar Schipborg en dus langs onze Stichting naar den straatweg van Zuidlaren naar het station. Nu wordt ons gevraagd onze sympathie met dat plan en adhesie te betuigen bij het Gemeentehuis. Het Stichtingsbestuur kan daar in wel mee gaan. Behalve dhr. Boels, die vreest dat bij drukke weg komt te liggen bij een paviljoen een bezwaar dat door de anderen niet wordt gedeeld

(Bron: Jan Barend de Vries)

Lentis Erfgoed is onderdeel van Lentis.