Header

1923-07-03 – Fragmenten uit notulen Stichtingsraad

  • Gesproken wordt de pensioen grondslag van de huismeesteres. De Stichtingsraad oordeelt dat voor dien grondslag het eigenlijke salaris vermeerderd moet worden met fl 600,– voor vrije inwoning, aangezien zulk bedrag haar rechtens toekomt.
  • Voorgesteld zal worden aan het Bestuur het orgel voortaan te doen bespelen door Drentje Beekman, Sybe Welmers en Jan Wierenga, om de beurt en fl 1,– per kerkendienst.
  • Het verdiend geen aanbeveling, dat na het afleggen van het schriftelijk examen, aan de candidaten de raad wordt gegeven, zich niet aan het mondeling examen te onderwerpen: dit moet geheel aan hen zelf worden overgelaten.
  • Voortaan dient bij elke examen te worden opgegeven, hoeveel candidaten zich hebben teruggetrokken; dit is noodig, om een vergelijking tussen de verschillende Stichtingen mogelijk te maken.
  • Het gewenscht dat het er bij de examens op toegelegd wordt, dat het peil omhoog wordt gebracht, en met het oog daarop zou het algemeen Bestuur het aangenaam vinden, daar de geneesheeren en directeur bij voorkomende gelegenheden aan het personeel werd aangedrongen, dat ook jonge lieden van meerderen betrokken worden

(Bron: Jan Barend de Vries)

Lentis Erfgoed is onderdeel van Lentis.