Header

1925-02-09 – Fragmenten uit notulen Stichtingsraad

  • Gepensioneerden krijgen geen medische hulp en mogen geen artikelen uit het magazijn betrekken.
  • Schrijven van het Centraal Bestuur over echtparen-hoofden en 1e verplegers en verpleegsters. De Stichtingsraad is van oordeel dat dit instituut dient te worden gehandhaafd, opdat de paviljoens bevolking een gezin vormen en een vrouwelijk hoofd kan gaan over de huishoudelijke bezigheden en de garderobe. De bezwaren sub 1 en 2 genoemd zijn op Dennenoord niet overwegend bevonden, wel moet het een bezwaar worden geacht dat een gehuwd uitwonend verpleger, als hoofd teveel buiten het paviljoen is. Eerste verplegers en verpleegsters heeft Dennenoord nooit gehad. Voor ieder paviljoen is iemand aangewezen, die het hoofd zoowel bij kortere als bij langere afwezigheid vervangt. Deze persoon blijft ook aan het hoofd wanneer  er een vacature is en er niet direct in is voorzien. Voorgesteld zal worden vader en moeder Wesselius over te plaatsen van paviljoen Boschhoek naar paviljoen Overbosch.
  • Besproken worden Dam, Hardenberg en Forsten uit Wildervank.
  • De aspirant verpleger Bos vraagt lid te worden van het Fanfare corps. De Stichtingsraad heeft geen bezwaar.
  • Komt ter sprake het 25 jarig jubileum van het Fanfarecorps Advendo. Op 26 februari zal op de vergadering van het Stichtingsbestuur dit worden meegedeeld.
  • De heer Beekman deelt mede dat het Postkantoor te Zuidlaren waarschijnlijk een hulppostkantoor zal worden. Burgemeester en Wethouders van Zuidlaren willen verzoeken dit te voorkomen. Er is geen bezwaar dat dit ook namens Dennenoord te doen, daar gevreesd wordt, dat het aantal telephoon uren zal verminderen, wat ongewenscht is.

(Bron: Jan Barend de Vries)

Lentis Erfgoed is onderdeel van Lentis.