Header

1930-06-05 – Fragment uit notulen Stichtingsraad

  • Mededeling van den Directeur over genomen maatregelen ter beteugeling van publiek overlast op het Stichtingsterrein.
  • Besloten tot het aanleggen van een tennisbaan te begroten fl 1500,00 inbegrepen de grondwerken te verrichten door patiënten. Behoudens goedkeuring van het Centraal Bestuur. De gebruikers zullen jaarlijks 10% van de aanleg hebben te betalen.
  • Verder wordt gememoreerd, dat verpleger M. Huizinga onder veel belangstelling zijn 25 jarig Ambtsjubileum op Hemelvaartsdag mocht vieren en hij namens het bestuur op de gebruikelijke wijze is gecomplimenteerd.
  • Dan wordt naar aanleiding van het op 3 augustus bereiken van den pensioen gerechtigde leeftijd door dhr. Warringa hem met ingang van 1 november eervol ontslag te verlenen.
  • Met het oog op de aanwezige vakature wordt de vraag besproken op welke wijze daarin zal moeten worden voorzien en welke eis voor bekwaamheid aan den opvolger zullen moeten worden gesteld. Medegedeeld wordt nog, dat Warringa 5 october bij leven en welzijn hier 35 jaren zijn functie heeft mogen waarnemen.
  • Door de CV worden nog eenige mededelingen gedaan aangaande de viering van den 30 sten Augustus, welke gedeeltelijk met het dorp zullen worden gehouden. o.m. is het de bedoeling aan den avond van den 29 sten augustus enkele feestelijkheden met carporctus uit het dorp of op het terrein of in de kerk te vieren. Naast particuliere bijdragen wordt wenschelijk geacht daar het Stichtingsbestuur een bedrag van fl 50,00 daarvoor zal worden gesteund.

(Bron: Jan Barend de Vries)

Lentis Erfgoed is onderdeel van Lentis.