Header

1930-07-08 – Fragmenten uit notulen Stichtingsraad

  • Van het Stichtingsbestuur:
    • Verzoek van verpleger Nonkes om voor de 3e maal hem een dienstverlenging te geven. Geoordeeld wordt hierop niet in te gaan overmits dit bezwaar voor den dienst op den duur zou oplossen met name ook een niet voldoende gemotiveerde beperking van de mogelijkheid om te huwen voor de jongste verplegers.
    • Van arbeider Rutgers, die 15 jaren in los vaste dienst is en door wier een aanvrage van volledige invaliditeit bij de R.v.A. is ingediend. Geadviseerd wordt deze een wekelijkse toelage te verstrekken  zoo, dat door hem per week fl 8,50 met inbegrip van invaliditeit zal worden ontvangen.
    • Besproken wordt verder het al of niet wenselijke van het beschikbaar stellen van de begraafplaats op Dennenoord voor afgestorvenen, die vroeger hier werkzaam waren voor hun gezinsleden dit naar aanleiding van een vraag van Huisvader Norder. Een advies wordt niet gegeven gezien de vele mogelijkheden die deze kwestie opleveren.
    • Onder zeer veel belangstelling vierde Zuster Koster, apothekers assistente haar 25-jarig jubileum en werd ze mede namen het Stichtingsbestuur door den Stichtingsraad gecomplimenteerd.

(Bron: Jan Barend de Vries)

Lentis Erfgoed is onderdeel van Lentis.