Header

1931-11-30 – Fragmenten uit notulen Stichtingsraad

  • Besproken wordt het geval van broeder Dijkstra van paviljoen 11 die eenige nachten achtereen een niet agressieve patiënt, tijdens de waak zonder noodzaak alleen omdat de patiënt wat rumoerig was, zoodanig  met zijn hoofd tegen een harde onderlaag drukte, dat hij een onderhuidsche bloeduitstorting kreeg. Algemeen wordt geoordeeld, dat hem Dijkstra, voorwaardelijk ontslagen wordt met een proeftijd van een jaar, in welke tijd hij zich niet aan eenige overtreding mag schuldig maken. Dit besluit wordt aan Broeder Dijkstra tijdens de Stichtingsraad medegedeeld.
  • Nog wordt gehandeld over een zaak betreffende Zr. Kuiken, paviljoen 8, die zich schuldig maakte aan het afsluiten van een deel der Waakzaal tijdens de waak en eigenmachtig optreden terwijl ze daarbij een onhebbelijke houding heeft aangenomen tegenover het hoofd, die haar onderhield over dit voorval. Aangezien vooral de eerste niet van ernstige aard zijn wordt besloten dat haar hierover een ernstig te berispen en haar er op te wijzen, dat indien iets dergelijks weer voorvalt zij zal worden voorgedragen voor ontslag. De begane feiten werden door beiden erkend en tevens zal aantekening worden gedaan in hun conduitestaat.
  • Ingekomen is een rapport over het Drinkwater onderzoek, waarin ontijzering en ontzuring ter sprake komen benevens verbetering van het toren reservoir. De klachten waren zeer algemeen en het water is niet toonbaar, onsmakelijk en troebel en de buizen worden aangevreten.
  • Zuster Schuitema gaat vooruit terwijl ze deze week voor onderzoek gaat naar een specialist Dr. Engelaar te Groningen die haar voor 2 jaar onderzocht heeft. Dr. Engelaar alsnog gevraagd worden of  er een redelijke kans bestaat, dat ze binnen afzienbare tijd weer zoodanig zal kunnen herstellen, dat ze weer arbeidsgeschikt is.

(Bron: Jan Barend de Vries)

Lentis Erfgoed is onderdeel van Lentis.