Header

1932-11-10 – Fragmenten uit notulen Stichtingsraad

  • Naar aanleiding van een onaangenaam incident aan een aspirant verpleegster den avond van 2 september op het terrein overkomen, wordt geoordeeld dat een rondschrijven aan de paviljoenen zal worden gericht en verpleger T. Hoogsteen. die aanleidende oorzaak is onderhanden zal worden genomen en zo nodig zal worden gestraft.
  • Voorgesteld wordt zuster S. de Haan te benoemen tot hoofd van Bloemhof (9) en medegedeeld, dat vader Damstra als hoofd van paviljoen Rozenhof (3), Vader Moeken als hoofd van paviljoen Hoogerhout (7) en vader de Graaf als hoofd van paviljoen Boschoek (11) bereid in functie zijn overgeplaatst.
  • Ingekomen is een verzoek van tuinman Witteveen om ontslag met 1 januari 1933 wegens gezondheidsredenen.
  • Enige wijzigingen in de lesuren van den meester Dam worden goedgekeurd eveneens het besluit om aan de leerlingen van het eerste jaar zich te bekwamen in het maken van opstellen.
  • Voorgesteld wordt om de verhoging van de woninghuur van de Chef Machinist ten Haaf een kleine verhoging toe te staan van fl 1800,– tot fl 2100,–. Daar hij tot nog toe in genot vastgesteld van vrije woning en vrijstelling van personele belasting in verband daarmee, ‘t welk thans is vervallen.

(Bron: Jan Barend de Vries)

Lentis Erfgoed is onderdeel van Lentis.