Header

1933-09-09 – Fragmenten uit notulen Stichtingsraad

  • Aan het Centraal Bestuur is nog weer eens medegedeeld dat al het personeel van hoog tot laag op arbeidscontract zijn aangesteld en ten allen tijde met inachtneming van de gewone bepalingen ontslagen kunnen worden en voorts dat de proeftijd van nieuw in dienst getreden verplegend personeel slechts 2 maand mag bedragen, terwijl reeds 14 dagen van te voren beslist moet worden of het bedoelde personeel kan blijven of weg moet gaan. Mocht dit moeilijkheden geven van de beslissing dan is het goed te weten dat het recht tot ontslaan toch aanwezig blijft.
  • Door het Centraal Bestuur is een schrijven gericht aan het Stichtingsbestuur, waarin wordt voorgesteld om de vergoeding voor de gehuwde verplegers te brengen van 600 op 500 gld. waardoor het totale salaris 100 gld. minder zou zijn. Bij de bespreking van deze mededeling wordt van de gedachte van den inzitters om de vergoeding van vrije woning zijnde 200 gld. te worden ondersteund. Deze korting heeft voordelen boven de door het Centraal Bestuur geopperde plan. Voor Vossebeld zou de Stichtingsraad een uitzondering moeten willen maken en dit zou kunnen door hem te benoemen tot ambtenaar met de titel hoofd Buitenwerk.
  • De gehuwde verpleger H. Drenth heeft verzocht wegens het bereiken van den 55 jarige leeftijd per 1 november met pensioen te mogen gaan. Daartegen zijn geen bezwaren.
  • Door de huismeesteres is gevraagd met het oog op haar drukke werkzaamheden om een adjunct huismeesteres. Algemeene gedachte is dat het beste is deze zaak uit te stellen tot het nieuw Sanatorium zulk een hulp noodzakelijk maakt.
  • De voorzitter doet mededeling over pogingen van den inspecteur Schuurmans Stekhoven om voor- en nazorg te krijgen en verschillende provinciën met name in Drenthe. Ter wille van het belang van Dennenoord bij eigen voor en nazorg heeft de voorzitter een brief geschreven aan het Centraal Bestuur waarom het resultaat is dat het Bestuur de plannen voor een voor en nazorg in Dennenoord goedkeurt. Ook gaat het Centraal Bestuur in principe akkoord met de gedachte om in de vakature van Dr. de Groot zoo spoedig 2 medici  te benoemen. Voor zover noodig zal door het Centraal Bestuur goedkeuring van het Algemeen Bestuur gevraagd worden.
  • Uit een brief van den minister aan het Centraal Bestuur blijkt dat de bouw van het Sanatorium definitief goedgekeurd is, met de opmerking dat er met de voorgeschreven maten nauwkeurig rekening gehouden moet worden. Het Centraal Bestuur wil de aanbesteding onderhandsch doen geschieden. Het concept bestek is bij het Centraal Bestuur

(Bron: Jan Barend de Vries)

Lentis Erfgoed is onderdeel van Lentis.