1938-09-28 – Luchtbescherming

STAATSTOEZICHT OP KRANKZINNIGEN
______________________________

No. 6604
Vervolg op telegram
d.d. heden

28 September 1938

Onderwerp: Luchtbescherming

Ten vervolge op nevenvermeld telegram moge ik U in overweging geven de voorschriften en raadgevingen vervat in de circulaire van de Inspectie d.d. 31 Maart 1937 zooveel mogelijk ten spoedigste ten uitvoer te brengen.
In het bijzonder moge ik Uw aandacht vestigen op de lichtdooving waaromtrent de bevelen van den burgemeester der gemeente, waarin Uw inrichting gelegen is stipt dienen te worden opgevolgd.
Voorts op het aanleggen van schuilloopgraven, op het inwerking stellen van een luisterpost en op het organiseeren van de eerste hulpposten en reddingsploegen.
De inrichtingen, die niet gezorgd hebben voor een beperkte hoeveelheid gasmaskers voor de reddingsploegen kunnen tot het alsnog verkrijgen daarvan de bemiddeling van het Departement van Binnenlandsche Zaken inroepen. Aanvragen te richten aan de Minister.
Mochten zich in de eerste dagen problemen van algemeenen aard aandienen tot oplossing waarvan de tussenkomst van de Regeering noodig is te achten, dan zoudt Gij zoo noodig tot mij kunnen wenden.
Ik verzoek U mij uiterlijk 3 October a.s. mede te deelen wat in Uw inrichting voor de Luchtbescherming is gedaan.

DE INSPECTEUR.

Lentis Erfgoed is onderdeel van Lentis.