1939-08-23 – Voorloopige voorschriften voor paviljoenshoofden en verplegend personeel

Voorloopige voorschriften voor paviljoenshoofden en verplegend personeel

+ + + + + + + +

  1. Als leider der Lucht Beschermingsdient is aangewezen Dr. B.V.B. Borgh.
  2. Treedt de ; Toestand Luchtgevaar’ in, dan heeft elke ambtenaar, mannelijk of vrouwelijk en onverschillig van welke tak van dienst, zich ter beschikking te stellen van den leider der L.B.D. Het zich moedwillig niet onmiddelijk ter beschikking stellen wordt beschouwd als dienstweigering en als zoodanig gestraft, b.v. met ontslag.
  3. Het is aan de ambtenaren verboden zich aan te sluiten bij een plaatselijke luchtbeschermingsdienst. Is reeds een verbintenis aangegaan, dan dient de betreffende ambtenaar onmiddelijk in overleg te treden met den Geneesheer-Directeur.
  4. Degenen, die daarvoor worden aangewezen, zijn verplicht cursussen, lessen en oefeningen in luchtbescherming en eerste hulp bij ongelukken getrouw bij te wonen, terwijl daarvoor geen enkele vergoeding, noch in tijd, noch in geld, gegeven zal worden.
  5. Het is verboden zonder dringende noodzaak van de telefoon gebruik te maken. Boodschappen, vragen, enzv. dienen beknopt te worden overgebracht.
  6. In elk paviljoen moet door ’t hoofd een verpleger of verpleegster worden aangewezen, die speciaal belast is met ’t in ontvangst nemen van telefonische boodschappen. Zij, die daarvoor aangewezen zijn, of hun plaatsvervangers, moeten dus in de nabijheid van het telefoontoestel blijven (d.w.z. overdag tewerkgesteld worden) zoodat telefonische boodschappen in ontvangst kunnen worden genomen.

Zuidlaren, 23 Augustus 1939.

De Geneesheer-Directeur.

Lentis Erfgoed is onderdeel van Lentis.