Header

1947-05-23 – Fragmenten uit notulen Stichtingsraad

  • Met kennisgeving afwezig de Geestelijk Verzorger Ds. Kerssies.
  • Aanschaffing elektrische hijslier inrichting voor de bakkerij. De totale kosten hiervan zijn nog niet bekend doch worden door den Huismeester geschat op ca fl 600,00
  • Een en ander werd reeds besproken met de penningmeester van het Centraal Bestuur en den Hoofdadministrateur.
  • De voorzitter deelt mee, dat in 1939 een dergelijke inrichting is aangevraagd voor het magazijn, hetgeen toe is afgewezen. De totale kosten toen waren fl 400,00.
  • Tevens komt weer algemeen de wenselijkheid naar voren dat ook het magazijn de beschikking krijgt over een dergelijk apparaat. In dat geval wordt het zeer wel mogelijk geacht dat met een verplaatsbare motor kan worden volstaan. Besloten wordt een voorstel in dezen zin in te dienen.
  • Functie Zuster Sibbesma voor de evacuatie hoofzuster van paviljoen 12. Als paviljoens hoofd is ze overcompleet en in de tegenwoordige tijd ook minder geschikt. In verband met haar leeftijd (55 jaar) kan men haar ook niet als tweede ergens plaatsen. Daarom is besloten het Stichtings Bestuur voor te stellen haar straks na de re evacuatie van Bloemendaalers  de verzorging op te dragen van wat rustige patiënten, evenals dat thans ook het geval is met Zuster Huizing in paviljoen 8.
  • Splitsing van het beheer de moestuin, plantsoenen en bossen. Afgezien van de capaciteiten van den huidigen functionarissen, is men tocht algemeen van oordeel, dat het terrein te uitgebreid is voor een persoon. Derhalve besluit SR aan het SB voor te stellen een nieuwe tuinman te benoemen voor de moestuin, de tegenwoordige tuinman  ( Bruining) te bestemmen voor de plantsoenen, waarover dan echter de tuinarchitect Jan Vroom te Glimmen het opper toezicht zal houden en aan den terreinwachter B. Blok het beheer over de bossen op te dragen.
  • Aschbelt Bovendiepenweg. Al meerdere malen is over het onhoudbare van deze toestand gesproken in verband met het Noorder Sanatorium, doch tot nu toe is hierin nog geen verandering gekomen. Derhalve heeft onlangs de voorzitter hierover met den Burgemeester een hartig woordje gesproken en heeft ook de heer Vossebelt, hoofd van de arbeidstherapie en tevens raadslid, den Burgemeester heeft hiervoor met den gemeente architect Dhr Mekkes een samenspreking gehad.
  • Rioleering. De voorzitter brengt ter sprake de slechte riolering waardoor de sloot door het Molenmeer sterk vervuilt. De huismeester zegt, dat door den gemeente architect deze ook reeds in tekening is gebracht en binnenkort in den gemeenteraad zal worden behandeld.
  • Verdeling der kerkbanken ten behoeve van de hoofdambtenaren. Het voorstel hierover ontmoet geen bezwaar.

Lentis Erfgoed is onderdeel van Lentis.