Header

1947-10-07 – Fragmenten uit notulen Stichtingsraad

  • Voorstel tot overname van den nog in goede staat verkerende inventaris ener schoenmakerij voor slechts de som van fl 1000,00 Daar al meerdere jaren het plan bestaat  een eigen schoenmakerij in het leven te roepen en men thans in de gelegenheid is om op geschikte wijze aan de benodigde inventaris te komen kan de Stichtingsraad hiermede akkoord en wordt besloten dit voorstel aan het Stichtingsbestuur voor te leggen.
  • Voorstel tot aanschaffing van een compleet versterkings apparaat plus 35 luidsprekers. Ingekomen is een offerte van de firma Palmen te Groningen, waarin de totale kosten geraamd op fl 1850,00. In de Stichtingsraad wordt hiervoor gevoeld, mits de garantie gegeven wordt, dat het inderdaad goed is. Besloten wordt het voorstel door te geven aan het Stichtingsbestuur.
  • Voorstel tot aanschaffing van uniform kleding voor de terrein wachter, tevens boswachter. Kosten van een dergelijk kostuum met 2 broeken zijn fl 170,00. Dit voorstel ontmoet geen bezwaar en zal aan het Stichtingsbestuur worden voorgelegd.
  • Voorstel tot aankoop en wel van de grond, waarop zich de vuilnisbelt van de gemeente bevindt. Al meerdere malen is burgemeester gewezen op de onhoudbare toestand in verband met het vlak bij gelegen  Noordersanatorium en er bij hem op aangedrongen te willen bevorderen, dat deze vuilnisbelt wordt verplaatst. Tot op heden echter nog zonder resultaat. De burgemeester nu adviseert dit terrein van de gemeente te kopen, opdat de gemeente voor dat geld naar een ander terrein kan uitzien. Het te kopen terrein is 2HA groot. De koopprijs zal zijn de door de grond kamer getaxeerde waarde. Tevens wordt voorgesteld het stukje grond gelegen tussen het gemeente terrein en het Stichtings terrein, in eigendom bij den heer Medendorp te Zuidlaren en groot ca 30 Are te kopen. In principe zou de heer Medendorp bereid zijn dit te verkopen. Wel zou hij na verkoop nog gaarne huurder willen blijven, zolang hij geen ander stukje grond gevonden heeft. Hij zou eventueel  in ruil een stukje van het gemeente terrein kunnen krijgen. De Stichtingsraad acht de aankoop van deze gronden zeer urgent en kan zich dan ook volledig met deze voorstellen verenigingen.
  • Bij deze gelegenheid komt ook nog ter sprake het terrein, gelegen achter het notarisbos thans in bezit van den heer Weites met recht van koop. Het gerucht gaat, dat er ook andere liefhebbers zijn. Geadviseerd wordt den heer Weites nog eens te wijzen op het eerste recht van koop.
  • De Geestelijk Verzorger, ds Kerssies sluit de vergadering met gebed.

Lentis Erfgoed is onderdeel van Lentis.