Header

1949-10-24 – Fragmenten uit notulen Stichtingsbestuur

  1. De vergadering wordt geopend door de Voorzitter Mr de Jong. Hij gaat voor in gebed.
    Aanwezig zijn: Mr.T. Boit, Mr T. de Jong, de Geneesheer directeur en de Geestelijk verzorger.
    Afwezig zijn: Mr. J. Algera, de Heer Smallenbroek en Ds. IJ. K. Vellenga
  2. de notulen van de vorige vergadering worden goedgekeurd.
  3. Ingekomen stukken van het Centraal Bestuur:
    • a. Betreffende de nieuwe salarisregeling.
    • b. Betreffende de salarisregeling van het personeel technische dienst enz.
    • c. Betreffende enkele wijzigingen in het arbeidersreglement.
    • d. Akkoord verklaring met het voorstel om enkele paviljoenen tot open afdeling te doen verklaren.
    • e. Het verzoek van Zr. C. Bijma om verlenging verlenging van dienstverband wordt toegestaan.
    • f. Idem dat van Zr. A. Wiersma.
    • g. Kopie schrijven aan Mr. J.C. Hummelen betreffende ontslag W.M. ten Haaf.
  4. Van het Centraal Bestuur kwam bij de Geneesheer-Directeur een informatief schrijven in betreffende het vervullen van een nevenfunctie door Dr.J.Doff. Besloten wordt het geven van het advies in dezen nog even uit te stellen.
  5. Besloten wordt het verzoek van Dr. J. Doff om schadeloosstelling voor geleden verlies tijdens de militaire dienst, per schrijven van de Geneesheer Directeur voor te leggen aan het Centraal Bestuur.
  6. Voorgesteld wordt een woningruil tot stand te brengen, en wel: S. van Eerden in het huis van ten Haaf, Dr.Pruijs in het huis van Dr. Moolhuizen, Dr.Moolhuizen in het huis van van Eerden.
  7. De gezinnen Kooistra, Miedema en Schutrups dienen het gebouw van de Stille Bedrijven te Ontruimen, eventueel om intrek te nemen in Pav. 10. Een schrijven van het Gemeente Bestuur van Zuidlaren over deze zaak wordt gelezen. Voorgesteld wordt om aan het Gemeentebestuur te berichten, dat deze 3 gezinnen in Pav. 10 worden opgenomen, mits binnen een bepaalde termijn, b.v. een half jaar in de Gemeente Zuidlaren woning ruimte voor hen wordt beschikbaar gesteld.
  8. Besloten wordt om Zr. D.H. Bos, hoofd van Pav. 1 en 2, bij haar weder in diensttreding weer op het maximum-salaris te stellen.
  9. Mededeling geschiedt betreffende een overeenkomst met Ir. Heemstra inzake veredeling van rogge op het terrein van de Stichting. Hiertegen wordt geen bezwaar gemaakt.
  10. Op het verzoek van J. Huttinga, tot 1947 klerk van het administratie, tot 1947 klerk van het administratie kantoor, om een toelage in verband met bewezen extra diensten in 1945, wordt overeenkomstig een vroeger besluit, afwijzend beschikt. De stichtingsraad had voor gesteld fl 250,– te geven.
  11. Besloten wordt Mej. J.A. Mulder en Mej. V.A. Rumpt aan te stellen in vaste dienst.
  12. Voorgesteld wordt het verzoek van de vereniging ‘opbouw Drenthe’ om een bijdrage te verlenen in de kosten van het op te richten Consultatiebureau af te wijzen. Dit zal worden bericht.
  13. Op het verzoek van verpleger J. Damstra om uitstel van pensionnering wordt afwijzend beschikt.
  14. Het pensioen van stoker H. Schutrups dient te worden aangevuld met een uitkering van fl 242,97, ten laste van de exploitatie. Hiertoe wordt besloten.
  15. Besloten wordt tot het plaatsen van een glazen ijzeren voorportaal voor de deur in de achtergevel van het Administratie gebouw.
  16. Het drie maandelijks rapport van de Geestelijk Verzorger wordt ter sprake gebracht.
  17. Besloten wordt om een onderzoek te doen in stellen naar de validiteit van arbeider H. Rutgers en verpleger B. Akker, die dikwijls door ziekte hun arbeid niet kunnen verrichten.
  18. De volgende vergadering wordt vastgesteld op donderdag middag 10 november.
  19. De vergadering wordt gesloten na dankgebed door Ds. Kerssies.

Lentis Erfgoed is onderdeel van Lentis.