Header

1952-05-20 – Fragmenten uit vergadering Gestichtsbestuur Dennenoord

  1. Aanwezig zijn Mr. T. de Jong, Ds. IJ.K. Vellenga, de Geneesheer Directeur en de Geestelijk Verzorger.
  2. Besproken wordt nogmaals over de kwestie met de oud klerk J. Huttenga betreffende de betaling van overwerk en toelage voor bijzonder werk tijdens de bezetting. De Geneesheer-Directeur heeft aan de penningmeester geadviseerd fl 250,00 te voteren. Het betalen van overwerk levert moeilijkheden op met het oog op de andere klerken, die ook lange tijd overwerk hebben verricht. Het zou niet onbillijk zijn indien ook aan enkele andere klerken alsnog een gratificatie werd gegeven.
  3. Besproken wordt de eventuele vaste aanstelling van de waarnemend Boekhouder D. van der Berg. De Geneesheer Directeur, aan wie inlichtingen zijn gevraagd, adviseerde hem per 1 juli 1952 vast aan te stellen.
  4. In het Noordersanatorium zal het zelfde soort ketels voor centrale verwarming worden aangeschaft, als er tot dusver zijn gebruikt (nootjes ketels).
  5. Volgens art.10 van het arbeidsreglement zullen verschillende ambtenaren moeten worden ontslagen. Dit geeft vele ongewenste gevolgen, b.v. bij kleermaker W. Buit, klerk H. de Groot, arbeider M. ten Nijenhuis, arbeider K.G. te Nijenhuis, arbeider K.G. Tuintjer, matrassenmaker H. Tor en sommige ouder verpleegsters. Geoordeeld wordt, dat hier een andere oplossing moeten worden gezocht. Afgesproken wordt dat de Geneesheer Directeur een brief zal opstellen.
  6. De volgende vergadering wordt vastgesteld op dinsdag morgen 1 juli om 11 uur.

Lentis Erfgoed is onderdeel van Lentis.