2019-05-29 – Toekomst Dennenoord Fase II

Lentis werkt samen met de Gemeente Tynaarlo, de Provincie Drenthe en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed aan een plan waarin de toekomst van Dennenoord in Zuidlaren staat beschreven. Op 29 mei is de presentatie van fase 2: wat zijn mogelijkheden voor toekomstig gebruik van het terrein?

Doel
Het adviesbureau SteenhuisMeurs adviseert, begeleidt en ondersteunt het proces. Het plan moet antwoord geven op het toekomstig gebruik van het terrein waarbij we rekening houden met de culturele- en natuurhistorische waarden en een duurzame toekomstbestendige positieve exploitatie. Bestaande kernwaarden zijn ondertussen geïnventariseerd en vastgelegd in de eerste fase van het herbestemmingsproces.

Tweede fase toekomstig gebruik Dennenoord
De tweede fase beschrijft de mogelijkheden van toekomstig gebruik van de Dennenoord locatie en de voorwaarden die aan dat gebruik zitten. Deel twee wordt binnenkort vastgesteld door de partijen die betrokken zijn in het herbestemmingsproces. Lentis heeft de raadsfracties van de gemeente Tynaarlo, te weten CDA, Christen Unie, VVD en Leefbaar Tynaarlo, in een constructieve sfeer geïnformeerd over de resultaten van fase twee. Dat is de fase waarin we op gebiedsniveau het toekomstig gebruik vastleggen.

Informatiebijeenkomst
Op 29 mei aanstaande deelt Lentis de resultaten van fase twee met een breed publiek. Een ieder is uitgenodigd. De presentatie zal plaatsvinden in de Schouwburgzaal van de Kimme. De aanvang is 19.30 uur.

Uitnodiging

Ontwikkeling en bestemming Dennenoord locatie (fase 2)

Hoe kan Dennenoord er uitzien in de toekomst? De ingezette beweging om patiënten steeds meer in hun eigen omgeving of ambulant te behandelen, heeft gevolgen voor de bestemming van (de gebouwen) op Dennenoord. Vorig jaar november heeft de projectgroep Dennenoord in een bijeenkomst in De Kimme aangegeven hoe de toekomst van Dennenoord vorm kan krijgen. Nu is het tijd om u te informeren over de volgende stap in het proces. Deze tweede fase beschrijft de mogelijkheden van het toekomstige gebruik van de Dennenoord locatie en de voorwaarden die aan dat gebruik zitten.

De bijeenkomst is interessant voor patiënten die op Dennenoord verblijven of komen, hun familie, inwoners van Zuidlaren, medewerkers van de samenwerkende partners en overig geïnteresseerden. Aanmelden is niet nodig.

Presentatie Toekomst Dennenoord Fase II d.d. 29-05-2019

Lentis Erfgoed is onderdeel van Lentis.