Op de Hoogte

2010-10-04 – Werknemers met kerst in projecthotel Wagenborgen

Werknemers met kerst in projecthotel Wagenborgen
Jaargang 21 week 40 nummer 38

De eerste buitenlandse werknemers arriveren begin december in het projecthotel in Wagenborgen. Het zogeheten Wagenborgen Envilla, dat plek biedt aan 1200 personen, is waarschijnlijk in oktober 2011 voltooid. Het projecthotel wordt gebouwd om de buitenlandse werknemers te huisvesten die de energiecentrale voor de Nuon in de Eemshaven bouwen.
Deze kan twee miljoen huishoudens van energie voorzien.

Het Plaza, de plek waar de werknemers kunnen eten, drinken en recreëren, is inmiddels gereed. Aannemer Van der Wiel uit Drachten is nu druk bezig met onder meer de units. Iedere werknemer krijgt een unit. Er worden in totaal 1400 van deze onderkomens gebouwd. Maar volgens de aannemer worden deze nooit allemaal gelijktijdig bewoond.

Projectleider Gerrit Woudman verwacht dat in oktober 2011 het grootste deel van het complex is bezet. “We zijn in 2008 met de plannen begonnen. Begin dit jaar begonnen we met de voorbereidingen. Na de bouwvak zijn we echt met bouwen begonnen.” Zodra Wagenborgen Envilla gereed is, worden de sleutels van het complex overgedragen aan het Van der Valk-concern, dat het projecthotel gaat exploiteren.

Het projecthotel wordt na vijf jaar weer afgebroken.

Bron: ‘DvhN’ ‘Robintimo.nl’

 

Lentis Erfgoed is onderdeel van Lentis.