Header - Personeelskrant DNO

1976-04 – Personeelskrant Dennenoord – 4e Jrg. No. April

blz. 2 – Bibliotheek – Redaktioneel

Redaktioneel

Deelnemers aan de Kadercursus voor leidinggevenden geven hun indrukken. Hun reaktie vraagt om het niet bij een cursus te laten. Fysiotherapie is ook (betrekkelijk) nieuw onder ons. Vandaar een introduktie door de drie mensen die in deze sektor samenwerken.

Wel een technisch, maar ook een instruktief verhaal. Wat anders weer sterk bij het verleden zal bepalen is het verslag van een ontmoeting van oudgedienden. U kunt lezen hoe goed het allemaal wel was. Ds. Polman schreef een artikel, waarvan in dit nummer een eerste deel verschijnt, over Jan Wolkers. Alleszins de moeite van het lezen waard. De redaktie bracht een bezoek aan de wandkledententoonstelling van Annie Schipper. Zemelen over zemelen klinkt niet bepaald uitnodigend, maar ’t lezen over gezemel valt alleszins mee.

En dan is er natuurlijk de sport in onderscheiden variaties, plus nog wat kleingoed en dan hebben we het voor deze maand weer gehad.

GESLAAGD

Op 20 april 1976: geslaagd voor het eindexamen Ziekenverzorging:

  • mejuffrouw M.S. van Binsbergen
  • dhr. J.J. Bouma
  • dhr. W. Remkes

Op 21 april 1976: geslaagd voor het overgangsexamen Ziekenverzorging:

  • dhr. M. Harms
  • mejuffrouw A. Plat

blz. 3 – Sociale Uitkijkpost – Kader-cursus

Kursus: ‘Organiseren en leiding geven in de praktijk’

J.J. Mulder
Q. Zondervan-Westerhof

blz. 4 & 5 & 6 – Jan Wolkers en de Gereformeerden – Wadlopen

Jan Wolkers en de
Gereformeerden

Wordt vervolgd,
S.W.R. Polman

WADLOPEN

blz. 7 – Oude bekenden ontmoeten elkaar

Oude bekenden ontmoeten elkaar

Woensdagmorgen 31 maart, waren we al vroeg op de been. Wij, dat zijn dus de deelnemers aan het bezoek aan mevr. Speelman en mevr. Doff te Heemstede. Zuster E. Beuving, die de vorige dag al opgehaald was, logeerde bij zuster Kampstra. Voor haar was het dus een uitstapje van een paar dagen.
Broeder Bouma ging niet mee, omdat zijn vrouw griep kreeg.
Zuster Sytsma was bij vergissing opgegeven en zuster van der Sloot liet ook verstek gaan. Mevr. T. Kol-Boer en zuster Schuitema hebben zich later opgegeven, zodat het weer wat in evenwicht was, wat het aantal betrof.
Om half acht ’s morgens vroeg, stonden we dan op het perron in Assen. ’t Was een gezellige boel daar in die trein van Assen naar Amsterdam.
Het leek net, of broeder Nap, met zijn harem op stap was. Hij was ook steeds zijn eigen vrouw kwijt. Iedere keer had hij een ander. Iedereen had wel wat bijzonders te vertellen, of op te halen uit de dagen van weleer. Oude foto’s van zelfs voor 1945, werden omgewisseld. En dan besef je, dat er in die ruim 30 jaren, heel wat veranderd en gebeurd is. Heel veel ten goede, want daar werkt immers iedereen voor, maar ook waren er dingen, die je graag weer terug zou wensen. De oudsten van deze groep waren zowat de tussenbasis, in het ruim tachtig jaar oude Dennenoord. De jongsten zijn al weer meer geconfronteerd geworden met deze tijd, omdat zij nog altijd werkzaam zijn.
Dit waren er echter nog maar vier. De rest was al gepensioneerd of getrouwd. Ja, en dan is er veel te verhalen.
Weet je nog……?
Nadat we ons rustig voelden toen eenmaal zuster Schuitema, de oudste van de groep, in Amersfoort in de trein was gestapt, ging het verder naar Amsterdam, waar we over moesten stappen naar Haarlem.
Daar aangekomen zijnde, stond mevr. Speelman ons al glunderend op te wachten.
Zuster Schuitema, zuster Beuving en broeder Nap heeft zij met de auto genomen en de rest ging met de bus naar Heemstede. Ook dáár was mevr. Speelman weer biji de halte aanwezig, nadat zij haar eerste vrachtje bij mevr. Doff had afgeleverd. Deze drie zaten al heerlijk achter een kopje koffie, in gezelschap van zuster B. Werkhoven, die in de jaren 40 op Dennenoord werkte, en thans gepensioneerd is van Vogelenzang. Mevr. Doff stond ons al uit de verte met beide armen toe te zwaaien, en tegelijk dat wij bij haar voor de deur stonden, stopte ook Dr. van Enk met haar Volvo.
Tijdens de begroeting kwam ook mevr. Jonkers binnen stappen.
Mevr. Ruysenaar, getrouwd met een van de hoofdverplegenden van Vogelzang, was voor deze dag ook gekomen, om mevr. Doff te helpen. Zij had gezorgd voor heerlijke koffie en gebak. De oudste dochter van mevr. Doff (inmiddels getrouwd zijnde) kwam de vreugde mee verhogen. Wij hebben haar nog als baby gekend. Zo gaat het, en zo blijft het gaan, en daar naar ziende, denk je: ‘Waar blijft de tijd’.
Het was een geroezemoes van jewelste. Vragen naar deze en vragen naar gene. Foto’s werden uitgewisseld en gemaakt. Ook werden er weer adressen uitgeleverd. Leuke, maar ook soms droevige herinneringen werden opgehaald. Maar de boventoon bleef vrolijk.
We bleven lachen, soms ondanks tranen. Er was ook zoveel gebeurd in al die jaren. Na koffie, kregen we een borrel en wat dies meer zij.
Daarna kwamen de stamppotten. Dit lag steviger in de maag als soep, vond mevr. Doff. Een grote pan met boerenkool stamppot en een pan zuurkool. En dan de worst niet te vergeten. Ook hierin weer alle eer, aan mevr. Ruysenaar. Er mocht dan ook niets overblijven. Nu dat was de gasten wel toevertrouwd. Verder werden de fruitschalen geplunderd. Mevr. Doff las na de maaltijd een stukje uit een dagboekje voor, en broeder Nap deed een dankgebed. Na het eten kwamen er vrijwilligers voor de afwas. Om daarna, gezamenlijk naar het huis van mevr. Speelman te gaan. Waar we ook al weer twee bekenden troffen, en wel mevr. N. Speelman-Mulder en Marietje Speelman. Hier speelde verder het zelfde ritueel zich af als ’s morgens. Beide dames hebben ons vorstelijk ontvangen. Marietje Speelman was ook blij, zoveel oude bekenden van Dennenoord te ontmoeten. Zij is tenslotte onder ons opgegroeid.
Jammer dat mevr. van Eerden niet aanwezig kon zijn, wegens griep en zodoende is haar dochter ook niet gekomen. Mevr. van Eerden is de vrouw van onze vroegere Hoofd-Administrateur.
Mej. van Eerden was de secretaresse van Dr. Doff. Later is zij ook mee naar Vogelenzang gegaan.
De middag was veel te gauw om. Maar ja, aan alle goede dingen komt een eind. Zo ook hier. Mevr. Speelman en haar dochter Marietje en zuster Werkman, hebben ons weer in Haarlem op de trein gebracht. ’s Avonds ruim 8.30 uur, kwamen we weer in Assen aan, alwaar onze Dafjes trouw hadden staan wachten. Goed negen uur waren we weer thuis. De volgende dag hebben we zuster Beuving weer naar huis gebracht. De reactie’s die ik ontvangen heb, waren allemaal zeer positief.
Volgens mevr. Visser was het een vermoeiende dag geweest, maar zo prettig vermoeid. Dit hoorde ik meer. Het is zo, je zou zo graag, nog eens wat oude bekenden willen zien en mee praten. Maar het komt er niet van. Op deze manier had je er heel wat tegelijk. Nogmaals mevr. Speelman en mevr. Doff, heel hartelijk dank voor deze heel fijne dag.

C.C.A. van de Galiën

blz. 8 & 9 – Fysiotherpaie op ‘Dennenoord’

Fysiotherapie op ‘Dennenoord’

Ruim een jaar geleden startte de fysiotherapie in ‘de Enk’.
De fysiotherapie was tot 1 maart 1976 gevestigd in de Enk-A. De afdeling is nu verhuisd naar Enk-B; hier heeft een kleine interne verbouwing plaatsgevonden. Allen die hiertoe hun steentje hebben bijgedragen, danken we hartelijk. Door het wegbreken van wat wanden, is er een ruimte ontstaan, naast de reeds bestaande oefenzaal. In deze nieuwe ruimte, zijn twee behandelingscabines gecreëerd en een afdeling waar bestralingen kunnen plaatsvinden.
Op de afdeling Fysiotherapie worden niet alleen patiënten van ‘de Enk’, maar ook van de andere paviljoenen behandeld. Zij komen dan zelf naar ‘de Enk’ of worden gebracht door het Med. Centrum.
In sommige gevallen is het echter nodig dat de fysiotherapeut zelf naar de paviljoenen gaat, b.v. bij bedlegerige patiënten.
Dat is ook het geval bij de groepsgymnastiek, die sinds januari door Kaety Verheek gegeven wordt.
We zijn op het ogenblik een 3-mans team, te weten:

  • Neel de Vink:
    • ‘Ik ben hier in Dennenoord werkzaam vanaf december 1975 als P.T. fysiotherapeut. Het bevalt me hier erg goed; het werk is afwisselend en boeiend. Voordat ik hier kwam, ben ik werkzaam geweest in verschillende ziekenhuizen en in een particuliere praktijk’.
  • Kaety Verheek:
    • ‘Ik zit nu 3 maand hier. Ik ben full-time Cios-kracht, dat betekent dat ik me bezig houd met het bewegen van de mensen. Dit gebeurt meestal groepsgewijs. Het wordt m.n. gegeven aan de mensen die langdurig opgenomen zijn. Zo bezoek ik verschillende paviljoens 2 maal per week, te weten: paviljoen 6, 13, 15, 16, 20, 22 en de gehele Enk’.
  • Harry Smits:
    • ‘Ik zit hier vanaf 1 februari 1975, en ben hier werkzaam als full-time fysiotherapeut. Voor die tijd was ik werkzaam als verpleegkundige B in ‘Zon en Schil en Hebron’ in Amersfoort. Daarna fysiotherapie gaan studeren en gewerkt in een particuliere praktijk. Toen men in ‘Dennenoord’ een fysiotherapeut vroeg, lag er voor mij de mogelijkheid open om weer in kontakt te komen met de psychiatrie en m’n beroep als fysiotherapeut te kunnen uitoefenen, wat een prettige kombinatie voor mij betekent’.

Vervolg op pagina 10

blz. 10 – Vervolg van pagina 9 – Tafel-voetbal

Vervolg pagina 9

Neel de Vink,
Kaety Verheek,
Harry Smits

Tafelvoetbal

Op 20 maart j.l. werd voor de eerste maal in het personeelscentrum, een tafelvoetbalwedstijd gehouden. Er hadden zich voor deze wedstrijd 12 deelnemers opgegeven, en als prijs werd door het personeelscentrum een beker beschikbaar gesteld.

Er werden 3 poules gespeeld, in elke poule werd geloot, wie tegen wie moest, zodat je de meest gekke wedstrijden kreeg. Tot onze grote vreugde waren er bij de deelnemers, twee dames, die in het grote geweld, hun voetvalprestaties en hun grote mond, niet uit het oog verloren, zodat er de volgende dag verscheidene deelnemers met hoofdpijn rondliepen. Ondanks dat, werden ze toch niet laatste, maar stelden zich tevreden met een negende en tiende plaats, dit waren Mary Schepel en Grietje Atema.
Op de laatste twee plaatsen eindigden eervol: 11e Evert Nijman en 12e Willem Remkes. Wat betreft de uitslag, deze was als volgt:

  1. Peter Mijnheer, 10 punten
  2. Leo Boon, 10 punten
    • Peter werd winnaar door beter doelgemiddelde
  3. Wijnand Helder
  4. Piet Steenbergen
  5. Meine de Witte

Er werd toen met algemene stemmen aangenomen, dat een dergelijke gezellige avond, eenmaal in de maand gehouden zou worden, en dat de beker zal fungeren als wisselbeker, die na 3 maal winnaar te zijn geweest, gehouden mag worden.
De tweede wedstrijd werd gespeeld op 29 april a.s.

blz. 11 – Volleybal-competitie – Zwemmen

SPORTDAG 22 MEI 1976
IN VELDWIJK TE ERMELO

Programma:
Vertrek: ’s morgens 6.00 uur, aankomst in Ermelo 8.30 uur.
9.15 uur Opening Sportdag door Dr. H. van Andel (directeur Veldwijk).
10.00 uur Aanvang alle sporten.
18.45 uur Maaltijd in de tent.
19.30 uur Prijsuitreiking door de heer Essink (directeur van het Centraal Bureau).
20.00 uur Einde Sportdag.

Dit is in het kort de sportdag in Ermelo. De sportraad is druk in de weer geweest, om de deelnemers te krijgen, om eventuele selectiewedstrijden te houden zodat we nu startklaar zijn om de wisselbeker mee naar Zuidlaren te nemen.
Een ieder zal begrijpen, dat het een hele organisatie is, waaraan ieder individu zijn/haar medewerking moet verlenen. Zo ook de supporters. Ga mee, probeer een ruggesteun te zijn voor de deelnemers en maak er een gezellige dag van. Alcoholische dranken mogen niet meegenomen worden op het terrein van Veldwijk. Dit is gewoon ten strengste verboden en wanneer iemand betrapt wordt, wordt hij/zij acuut van het terrein verwijderd.
Dus mensen, werk daar alsjeblieft aan mee, zodat het geen blamage kan worden. Laten we onze naam hoog houden!
Voor lunchpaketten wordt gezorgd; verder moet u gewoon alles, of kopen of meenemen.
Ten overvloede!

Laten we als Dennenoorders zorgen voor een gezellig stelletje deelnemers en supporters. Minstens 2 bussen vol supporters, zodat een ander ziekenhuis kan zien, dat wij in Zuidlaren heel veel kunnen en dat het ‘Westen’ daar een puntje aan zuigen kan!
Een ieder, deelnemer of supporter(ster) een geweldige dag toegewenst met grote sportieve inzet. De wisselbeker moet terug!

Stuurgroep Ontspanning Personeel

Contactpersonen S.O.P. leden:

  • Mevr. B. Bulthuis;
  • Mevr. L. Lestestuiver;
  • Mej. S. Mossel;
  • Dhr. E. Bergsma;
  • Dhr. J. Mons;
  • Dhr. P. Mijnheer, tel. 477;
  • Dhr. J. Plantinga, tel. 343;
  • Dhr. T. Ploeger;
  • Dhr. S. de Wacht, te. 434

Leden van de sportraad zijn:

  • Dhr. P. Miske, tel. 430;
  • Dhr. H. Miske, tel. 477;
  • Dhr. W. Hamstra, tel. 434;
  • Dhr. D. Pothoff, tel. 434

Mocht u ideeën, suggesties of wat dan ook maar hebben, stelt u zich in verbinding met één van bovenstaande contactpersonen.
Activiteiten welke u wekelijks kunt beoefenen zijn:

  • Voetbal, elke woensdagavond, gymzaal of voetbalveld
  • Volleybal dames en heren, iedere donderdagavond, gymzaal
  • Klaverjassen, iedere dinsdagavond in het personeelscentrum
  • Badminton, iedere dinsdagavond, gymzaal

Hobbybeurs Zuidlaren

Donderdag 15 april was het weer zover, de inzendingen kwamen van heinde en ver naar de hobbybeurs toegestroomd. Maar dat wij (de bezigheidstherapie) 2 prijzen zouden krijgen, hadden we niet gedroomd.
En toch was het heus waar,
2 prijskaartjes prijkten daar.
Een eerste prijs met lof voor groepswerk.
Wijzelf vonden dat erg sterk.
Want het betrof een wandkleed van paviljoen dertien.
Het was ook erg mooi om te zien.
Een eerste prijs werd gegeven voor de rest,
dat spul oogde ook heel best.
We zijn er met 2 volle bussen naar toe gegaan.
Voor velen was dit een waar feest,
was in enkele gevallen het restaurant nog meer in trek.
Maar vindt u dat gek?
Ook waren er enkele personen zomaar verdwenen,
en toen zat dhr. Visser in de ‘zenen’.
Gelukkig waren ze weer terug gevonden,
voordat de bussen gereed stonden,
om ons weer terug te rijden naar Dennenoord.
Want overal komt een eind aan, zoals het behoort.

de bezigheidstherapie

Sportdag 18 mei

Het eindtoernooi van de volleybalcompetitie

De volleybalcompetitie is bijna afgelopen. Groep A is al uitgespeeld, de drie beste ploegen zijn hier bekend en wel psychologisch centrum, hoofdgebouw en Noorder Sanatorium mannen. Groep B is nog niet uitgespeeld, maar toch zijn de drie hoogst eindigde ploegen al bekend, namelijk Zuiderpaviljoen vrouwen, paviljoen 13 en de Technische dienst. Al deze 6 ploegen krijgen een uitnodiging voor 8 mei voor de finale van de vollebalcompetitie wat gehouden wordt bij het personeelscentrum, en om meer sfeer te krijgen op deze dag nodigen we ook alle belangstellenden en supporters uit om deze dag te komen.
Via deze weg willen we ploegen die meegespeeld hebben tijdens de wintercompetitie, bedanken voor hun sportieve medewerking, ook de scheidsrechters(sters) bedankt, en niet te vergeten het vormingscentrum voor het afstaan van de zaal.
Het ligt in de bedoeling om volgend winter weer een competitie te spelen, maar daar komen we tegen die tijd nog wel op terug.
Een ieder die op 8 mei meespeelt wordt nog een programma toegezonden.

Zwemmen

Velen van u zullen wel weer denken wanneer gaat het zwembad open. Na een informatie bij de zweminstructeur, vermeldde de hr. Pekes dat het zwembad 16 mei voor het publiek geopend wordt. In de week van het verschijnen van het meinummer, bent u in de gelegenheid om abbonementen te kopen. Bij de volgende adressen kunt u ze halen. De Raiffeisenbank Zuidlaren en de Raiffeisenbank Westlaren.

de redaktie

blz. 12 – Zemelen over zemelen – Fietstocht

Zemelen over zemelen

Fiets puzzeltocht

Wie zin heeft om hieraan mee te doen, kan zich opgeven in het Personeelscentrum.
De inleg is f 2,50 en natuurlijk is er voor de winnaar een prijs in ’t verschiet.
We vertrekken om 7 uur vanaf het Personeelscentrum.
Zorgt u wel voor een goede fiets?
Tot donderdagavond 6 mei.

Deze tocht wordt in samenwerking met de stuurgroep georganiseerd.

Anela Berends
Anneke Meulman
Henny Elzinga

blz. 13 – Puzzelrubriek

PUZZELRUBRIEK

blz. 14 – Wandkledententoonstelling van Annie Schipper – Toeristisch allerlei

Tentoonstelling van Annie Schipper

Toeristisch allerlei

blz. 15 – Mutaties – Sportdag

MUTATIES

In dienst:

Uit dienst:

Adreswijzigingen:

Geboren:

Uitslag kaartavond op
9 april in de kelder van het
Vormingscentrum

  1. P. Kram, 5667 punten
  2. H. Dekker, 5546 punten
  3. G. Bakker, 5175 punten

De poedelprijs was voor mevr. J. de Wacht met 3535 punten.
Uitslag kaartavond op 13 april in de Rabobank, waar de personeelsvereniging een kaartavond organiseerde voor het gemeentepersoneel, Dennenoord en de Rabobank:

  1. W. Bult, 5335 punten
  2. J. Kuipers, 5269 punten
  3. J. Boekweg, 5257 punten
  4. W. Wallis, 5208 punten
  5. J. v.d. Hoek, 5207 punten
  6. H, Habing, 5154 punten
  7. J. Wilting, 5143 punten
  8. N. Oosting, 5031 punten
  9. R. Dekker, 4947 punten
  10. A. Brinsting, 4785 punten
  11. K. Huzen, 4760 punten
  12. H. ten Horst, 4739 punten

De poedelprijs was voor J.J. Bouma met 3427 punten.

Sportdag 22 mei

Ter aanvulling van het voorgaande, door de S.O.P. geschrevene, wil de sportraad voor de goede gang van zaken, met uitzondering van de 4 klaverjas deelnemers, die bij ter perse gaan van de personeelskrant, hun onderlinge competitiestand nog niet beëindigd hebben, alle deelnemers die door middel van opgave en/of selectiewedstrijden zich geplaatst hebben om mee te gaan naar de sportdag van Veldwijk te Ermelo op zaterdag 22 mei a.s. hieropvolgend te vermelden.
Voor voetbal de volgende deelnemers:

  • J. Pieters
  • R. Timmer
  • J. Bolhuis
  • W. Helder
  • A.P. Nicolai
  • H. Krops
  • H. Klunder
  • K. Verwey
  • B. ten Brink
  • R. Hygen
  • L. Boon
  • E. Nijmden
  • M. de Witte
  • H. Miske
  • W. Hamstra
  • D. Pothoff

Tafeltennis dames:

  • mevr. T. Miske-Duker

Tafeltennis heren:

  • dhr. R. Heidemans

Badminton dames double:

  • mej. S. Morsel
  • mevr. M. Sijbring

Badminton heren double:

  • dhr. H. Smits
  • dhr. C.A. Timmer

Dammen:

  • dhr. Scholte
  • dhr. Kranenborg Sr.

Schaken:

  • C. van Houten
  • A. Koenes

Klaverjassen: 4 deelnemers

Biljarten:

  • H. Lames

Volleybal dames: 6 deelneemsters

Volleybal heren:

  • S.J. de Wacht
  • P. Miske
  • H. Daleman
  • S. Vroom
  • B. Potma
  • S. Maas

Hindernisbaan:

  • mej. H. Brouwer
  • mej. A. de Visser
  • mevr. G. Brunt
  • dhr. A. Pots
  • dhr. P. Miske
  • dhr. W. Hamstra

De deelnemers van tafeltennis, badminton en biljarten dienen er om te denken dat men respectievelijk zelf hun batje, racket en biljartkeu dient mee te nemen. De vertrektijd van de bus voor de deelnemers en supporters en de plaats waar de bus zal vertrekken hebt u kunnen lezen elders in de personeelskrant.
De sportraad wenst dan ook iedere deelnemer in zijn onderdeel een sportieve en succesvolle strijd toe, die zeer zeker krachtig ondersteund zal worden door de ± 25 supporters die zich tot nu toe al hebben opgegeven.
Tot ziens op zaterdag 22 mei a.s.

De sportraad:
H. Miske, tst. 477 p.c.
P. Miske, tst. 430
W. Hamstra, tst. 434
D. Pothoff, tst. 434

blz. 16 – Kerknieuws – Vormingswerk

Kerknieuws

Kerkdiensten in de ‘ONTMOETINGSKERK’

  • 2 mei, 9.45 uur: Ds. S.W.R. Polman, kollekte voor het Chr. Nat. Sportfonds, 19.00 uur: Ds. S.W.R. Polman.
  • 9 mei, 9.45 uur: Ds. J.W. Vlaanderen, kollekte voor Ho Shuk Wun, 19.00 uur: Ds. J.W. Vlaanderen.
  • 16 mei, 9.45 uur: Ds. W.M. Lynden, kollekte voor ‘Kleine Geluiden’, 19.00 uur: Ds. J.W. Lynden.
  • 23 mei, 9.45 uur: Ds. B. Oosterhoff, kollekte voor de Suriname-zending, 19.00 uur: Ds. B. Oosterhoff, m.m.v. het Chr. meisjeskoor ‘Com nu met sangh’.
  • 27 mei, Hemelvaartsdag, 9.45 uur: Ds. B. Oosterhoff.
  • 30 mei, 9.45 uur: Ds. S.W.R. Polman, kollekte voor de ‘Dennenoord’-gemeente, 19. uur: Ds. S.W.R. Polman.

Nederlandse Hartstichting

De kollekte op ‘Dennenoord’ heeft f 358,69 opgebracht.

W.K. Buist

Werkgroep ‘Kamerhuur’

Wie de noodzaak gevoelt om te komen tot het instellen van bovengenoemde werkgroep, kan zich opgeven bij Henny Elzinga. Medewerking wordt verleend door de plaatselijke afdeling van de N.C.B.O.-Volksgezondheid.

ADVERTENTIES

MEDEDELINGEN VAN
HET VORMINGSWERK

  • Woensdagavond 12 mei zal in de grote zaal van het vormingscentrum, voor ons konserteren het studentenkoor en -orkest ‘BRAGI’ uit Groningen. Op het programma staan o.a. werken van Schumann en Dvorák.
    • Aanvang: 8 uur
    • In de pauze is er koffie
  • Zaterdagmorgen 15 mei wordt in de grote zaal vertoond de kleurenfilm ‘DE DWERGEXPRES’ van Walt Disney. In deze speelfilm ontmoeten een rijke houthandelaar en zijn twee kleinkinderen in een geheimzinnig bos de dwerg Jasper en zijn bejaarde vader Knobby. Samen beleven ze allerlei avonturen, die tenslotte leiden tot een happy end.
    • Aanvang: 10 uur
    • S.v.p. vooraf koffie drinken op de afdeling.

Er zijn nog onderhandelingen gaande over een derde ontspanningsprogramma in mei. Hierover ontvangt u binnenkort informatie.

Lentis Erfgoed is onderdeel van Lentis.