Header - Personeelskrant DNO

1977-10 – Personeelskrant Dennenoord – 5e Jrg. No. Oktober

blz. 2 – Redaktioneel – Bibliotheek

Redaktioneel

Een niet te dikke, maar wel een lezenswaardige krant!
Dat het jaar ten einde loopt, wordt ons ook duidelijk door een eerste mededeling van de Nieuwjaarsfeesten.
Verslag wordt gedaan van een Dennenoord auto-rally.
’t Was goed, maar waarom maar 19 deelnemers?
S.O.P. heeft uiteraard ook weer het een en ander te melden. Een actieve club!
Wie bedenkt een naam voor het Personeelscentrum?

blz. 3 – Dennenoord-rally – What’s in a name?

Dennenoord-rally 1977

Op zaterdag 15 oktober trokken we vol goede moed naar Zuidlaren om deel te nemen aan de Dennenoord-rally. In voorgaande jaren hadden we enige ervaring opgedaan en we verwachten dan ook dat het dit jaar op dezelfde manier zou gaan. Maar bij de start bleek dat de S.O.P. een beroep had gedaan op enige mensen van de M.A.C. ‘De Tourist’, die een jarenlange ervaring hebben op het gebied van oriënteringsritten. We konden onderweg dus grote ‘moeilijkheden’ verwachten.

Dit bleek al bij punt 2, waar verschillende mensen problemen hadden met het vinden van een einde weg, ondanks dat de uitzetters een keurige tekening van een viersprong op de inschrijftafel hadden gelegd. Daarna moesten we een bord zoeken waarvan de grootste helft zwart was. Maar omdat we wisten dat, als we iets eerlijk deelden, we 2 gelijke helften kregen en er dus geen grootste helft bestaat, reden we door en konden we onze eerste letter op de startkaart noteren. Dat we op de schrijffouten moesten letten wisten we uit voorgaande jaren, zodat we met ‘Chrêche’ geen moeilijkheden hadden. Na jongen en meisje met tas, gaf voor velen weer moeilijkheden omdat op het verkeersbord de jongen de tas droeg. Andere problemen gaf het o.a. bij het zoeken naar een melkgever die natuurlijk niet bestaat, omdat alle dieren die melk geven, vrouwelijk zijn. Na nog enige strubbelingen, kwamen we bij parkeerplaats De Bloemert aan, waar we 20 minuten mochten rusten en een kop koffie kregen ter versterking. Dit bleek wel nodig, want we werden geconfronteerd met het probleem van een bus, die reed tussen Zuidlaren en Winschoten. Na enig rekenwerk, konden we de tocht voortzetten richting Dennenoord, dat we na enige moeilijkheden bereikten. Jammer dat de jeugd onderweg nog een bordje weggehaald had. Nu was het wachten op de uitslag, welke om plm. 18.00 uur bekend werd gemaakt. De poedelprijs bleek gewonnen te zijn door Ds. Oosterhoff met 401 strafpunten. De eerste 5 prijswinnaars waren:

  1. I. Maris – 32 punten;
  2. en
  3. T. Molenberg – 65 punten & J. Mons – 65 punten
  4. J. Riemeyer – 126 punten
  5. A. Meyer – 157 punten

Al met al een zeer geslaagde middag, waar we meer auto’s aan de start hadden verwacht, dan 19.
Nogmaals complimenten aan de uitzetters en organisatie en we hopen dat volgend jaar meer mensen aan een dergelijk evenement deelnemen.

Jaap en Ineke Maris

What’s in a name?

Volgend jaar hopen we het thans in aanbouw zijnde Personeelscentrum en Personeelsrestaurant te kunnen openen. De daartoe bestemde ruimten zijn onder één dak verenigd – annex de keuken en het magazijn – en via één (centraal gelegen) toegang bereikbaar. Wij nodigen u hierbij gaarne uit tot het meedenken over en het aandragen van een zinvolle naamgeving voor de twee genoemde functies, en wel zodanig, dat met één naam kan worden volstaan.
Uw voorstel ziet ondergetekende gaarne vóór 1 december a.s. van u tegemoet. Behalve het noemen van een naam, vragen wij tevens van u een nadere toelichting op, resp. motivering van uw voorstel.
Een jury, bestaande uit geïnteresseerde leken (in dit geval leden van de directie), zal de binnengekomen reacties zorgvuldig wikken en wegen op grond waarvan zij uiteindelijk haar keuze voor een bepaalde naam zal doen. De persoon-achter-die-naam zal als dank voor de door haar/hem geleverde denkprestatie schadeloos worden gesteld, door overhandiging van een boekenbon ter waarde van f 50,-

J.W. Flach

blz. 4 – S.O.P.

blz. 5 – Eindexamen ziekenverpleging

blz. 6 & 7 – Nieuwjaarsfeesten

De natuur regelt alles

blz. 8 – S.O.P. – Mensenwerk

Politiehonden demonstratie

Klaverjasavond

Even een geheugensteuntje. Het is nog vroeg, maar houd U er rekening mee. Donderdag 15 december, aanvang 19.30 uur. Let wel 19.30 uur in het Vormingscentrum.

Namens de S.O.P.

Dit is speciaal voor kinderen bestemd

Meisjes en jongens, voor jullie willen wij als ‘Stuurgroep Ontspanning Personeel’ ook iets doen, n.l. in de kerstvacantie een leuke middag organiseren. Wat het wordt blijft voorlopig een verrassing, wel zullen er in het volgende personeelsblad nog nadere mededelingen gedaan worden i.v.m. datum, tijd, plaats, etc. Wij hopen dat jullie er alvast rekening mee gaan houden en dat we op een grote opkomst mogen rekenen.
Tot ziens in de kerstvacantie.

De S.O.P.

Mensenwerk

Milieu en milieuhygiëne en wat dat is

blz. 9 – Puzzel – Orgelconcert – Verslag dropping

Puzzel

7e ronde: Doorloper

Verslag dropping 23 september ’77

De start was om half negen. Richting Bakkeveen via Norg. Onderweg bij Haulerwijk kreeg een ieder een broodzak om zijn/haar hoofd. Wat de spanning deed stijgen natuurlijk. Na een kwartier rond te zijn gereden, belanden we in het bos. Er waren 15 groepjes van 4 personen. Zo ging er om de 4 minuten een groep van start.
Het was goed opletten met de opdrachten: boomsoorten, meten, enz., enz.
Het eindpunt was Allerdsoog. Iedereen die aankwam werd ontvangen met een warme kop erwtensoep. Winnaars waren:

  1. Groep Weggemans
  2. Groep Zuster Klunder
  3. Groep de Wacht

Nadat de prijzen werden uitgereikt, gingen we weer huiswaarts. In afwachting van de volgende keer.

Top.

blz. 10 – Vlieg es uit!

blz. 11 – Mutaties

MUTATIES

blz. 12 – Kerkdiensten – Vormingswerk – Advertentie

Kerkdiensten in de ‘Ontmoetingskerk’

  • 3 november, 15.30 uur: Eucharistieviering in het Vormingscentrum, Pastoor: F. Sleegers.
  • 6 november, 9.45 uur: Ds. W.M. Van Lynden, kollekte voor Kleine Geluiden, m.m.v. het kinderkoor Young Glory Sound uit Zuidlaren, 19.00 uur: Ds. W.M. Van Lynden.
  • 13 november, 9.45 uur: Ds. S.W.R. Polman, kollekte voor Ho Shuk Wun, 19.00 uur: Ds. S.W.R. Polman.
  • 20 november, 9.45 uur: Ds. J.W. Vlaanderen, kollekte voor Amnesty International, 19.00 uur: Ds. J.W. Vlaanderen.
  • 27 november, 9.45 uur: Ds. W.M. Van Lynden, kollekte voor ‘Dennenoord’-gemeente, 19.00 uur: Ds. W.M. Van Lynden.

Mededelingen

Vormingswerk

  • Donderdag 10 november
    • zal de operette-vereniging ‘Amicitia’ uit Winschoten in de Grote zaal van het Vormingscentrum, optreden met: ‘DER BETTELSTUDENT‘ van Franz Léhar. Deze avond is tevens toegankelijk voor bewoners van Zuidlaren. Personeelsleden kunnen kaarten kopen bij de verkoopadressen, die op de affiches staan vermeld.
      • Aanvang: 19.30 uur
      • Koffiepauze in de hal
  • Zaterdagochtend 19 november
    • geeft de Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging ‘De Beschermer‘ uit Musselkanaal een demonstratie met politiehonden op het grasveld achter het Vormingscentrum. E.e.a. wordt georganiseerd in samenwerking met de S.O.P.
      • Aanvang: 10.00 uur
  • Donderdagavond 24 november
    • kunt u in de Grote zaal van het Vormingscentrum kijken naar de film: ‘DIE KNOTSGEKKE KERELS IN HUN VLIEGENDE KRATTEN’. Een luchtrace van Londen naar Parijs met oude toestellen, leidt tot de meest dolle avonturen. Een knotsgekke film!
      • Aanvang: 19.30 uur
      • Koffiepauze in de hal

Lentis Erfgoed is onderdeel van Lentis.