Header - Personeelskrant DNO

1979-02 – Personeelskrant Dennenoord – 7e Jrg. No. Februari

blz. 2 – Sociale uitkijkpost – Bibliotheek – Orgelconcert – Opsporing verzocht

ORGELCONCERT

Zaterdag 24 maart a.s. zal er op het orgel van de geref. kerk aan de Stationsweg te Zuidlaren, een concert worden gegeven door Wim Opgelder.
Wim Opgelder is geboren op 12 juni 1959 te Kampen. Hij was achtereenvolgens leerling van Bram Hulzebos, Harry de Groot, Piet Wiersma en momenteel Wim van Beek. Hij studeert aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen, 2e jaar. Hij is sinds1972 organist in Noordlaren en sinds 1973 van de geref. kerk.
Het programma bevat werken van:
Bruhns, Walther, Krebs, J.S. Bach, Medelsosohn, Rinck, Rheinberger en Léfébure-Wely.
Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is vrij. Aan de uitgang is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.Namens de commissie orgelconcerten,
G.J. Tiggelaar (secr.)
Koningsstraat 10a
Zuidlaren

Opsporing verzocht

Wie heeft het bingospel van het P.C. geleend? Gaarne per omgaande terug.

L.J. Wycher

Sociale uitkijkpost

 

blz. 3 & 4 & 5 – Op reis naar Israel

Reis naar Israël

Door: S.W.R. Polman

blz. 6 & 7 & 8 – Nieuwjaars feestavonden

Terugblik Nieuwjaarsfeestavonden 1979

Gezien de vele reakties, vragen en opmerkingen naar en over de feestavonden, lijkt het ons goed om langs deze weg nog even te reageren.
Hoe komt nu zo’n programma tot stand en wie bekokstoven dat?
Wel, sprekend over het nieuwjaarsfeest 1979 is dit als volgt in zijn werk gegaan. De direktie verzoekt de Stuurgroep Ontspanning Personeel een tweetal feestavonden te organiseren, en stelt een bedrag beschikbaar van plm. f 28.000,-.
Dan begint de molen te draaien, de S.O.P. bespreekt in voltallige vergadering de globale opzet van de avonden, stelt een draaiboek samen en benoemt een commissie van 3 leden die voorstellen zal aandragen m.b.t. het voorprogramma in de grote zaal. Wat betreft het te gebruiken gebouw zijn we, gezien het aantal bezoekers per avond (500), aangewezen op de schouwburg van het vormingscentrum.
Verder is het noodzakelijk dat we het nafeest op verschillende plaatsen in het gebouw organiseren, omdat we geen ruimte hebben waarin we alle bezoekers onder kunnen brengen. Dit heeft echter het voordeel dat er voor elk wat wils geboden kan worden, maar als nadeel dat er meerdere muziekgroepen o.i.d. ingehuurd moeten worden.
Besloten wordt om het koud buffet en de kaas- en wijnhoek weer in het programma op te nemen. De centrale keuken maakt een begroting voor het koud buffet en het vormingscentrum maakt een begroting voor de kaas en wijn, koffie, huur glaswerk, drank, etc.
Als deze beide begrotingen klaar zijn blijkt dat plm. 1/3 van het totaal-bedrag op is.
Dan zoeken we in overleg met een theaterburo (Holland Telstar – Sneek) de voor ons doel meest geschikte muziek uit, hiermee is weer plm. 1/3 van het totaal-bedrag gemoeid.
Het resterende 1/3 deel is uitgangspunt voor het arrangeren voorprogramma. De cie. komt met voorstellen in de S.O.P. en uitgegaan van het standpunt wat variatie te houden in het soort programma per jaar zoals:

  • 1976 – artiestenprogramma;
  • 1977 – kwisprogramma met Kick Stockhuizen;
  • 1978 – Toneelavond;
  • en beveelt aan voor 1979 een cabaretprogramma te kiezen.

Dit voorstel wordt door de S.O.P. overgenomen.
Dan volt de keuze van wie of wat, gelet op de beperkingen:

  • bedrag (1/3 van het totaal-bedrag)
  • tijdstip (januari of februari)
  • dag (vrijdag, om praktische redenen)

Na deze bespreking rest er nog een heel klein aanbod van artiesten. Deze artietsen worden besproken met het theaterburo, en na de toelichting wordt een keuze gemaakt, zoals u weet Marijke en Sieto Hoving, in de veronderstelling dat dit een voor ons ziekenhuis passend programma is.

In sept. 1978 zijn 3 mensen van de S.O.P. naar het Psychiatrisch Ziekenhuis Wolfheze geweest, en hebben daar de show van Marijke en Sieto Hoving bijgewoon, die daar aangekondigd was als ‘Geloof, hoop en liefde’ show.
Dit was een geslaagde show, en onze veronderstelling werd dan ook een overtuiging.
Inmiddels wordt het totale voorstel feest-avonden aan de direktie voorgelegd ter goedkeuring, hetgeen door ons uitvoerig wordt toegelicht, van de direktie goedgekeurd, en de kontrakten kunnen worden afgesloten.
Wat is er nu misgegaan, hetgeen ‘zoveel’ beroering heeft teweeg gebracht? In september 1978 zijn Marijke en Sieto Hoving het nieuwe theaterseizoen ingegaan met de ‘Geloof, hoop en liefde’ show, maar gelet op het karakter van het Ziekenhuis Wolfheze is daar in de maand september nog een optreden gedaan van hun oude show ‘Nieuwe Bezems’, met een enkel gedeelte uit hun nieuwe show.
We hebben in de maand december nog zekerheidshalve kontakt gehad met het theaterburo om te vragen:
Sieto Hoving door te geven, toch wel rekening te houden met het karakter van ons ziekenhuis.
Dit bleek achteraf niet meer mogelijk, omdat zij ingespeeld zijn op deze show, en dit niet één, twee, drie kunnen veranderen, daar dit veel voorbereidingen en extra repetities vergt.

Inmiddels was ‘de bok’ geschoten, wij hadden een programma in huis gehaald in de overtuiging de inhoud te kennen, hetgeen echter niet het geval bleek te zijn.
Gelet op de reakties, direkt en indirekt, hebben wij ons als S.O.P. bezonnen over onze beslissing, en zijn tot de volgende conclusie gekomen:

  • a. indien wij de inhoud gekend hadden, was dit programma niet gekozen.
  • b. Sieto Hoving gevraagd een andere show te brengen op 26-1-’79 (dit bleek niet haalbaar).
  • c. de show wel door laten gaan, gelet op het effect dat haast iedereen die uitgenodigd was voor 26 januari kon weten wat hen te wachten stond, en dus ieder voor zich te laten beslissen.

Deze conclusies werden door de direktie gedeeld.

Op donderdag 25 januari is op voorstel van Sieto Hoving de show geannuleerd met de bedoeling een akseptabele show op een later tijdstip te brengen.
Dit verzoek is door ons gehonoreerd, en we zijn spoorslags op zoek gegaan naar een alternatief. Dit heeft gerusulteerd in de solo-show van Rients Gratema.
Met het theaterburo is afgesproken, dat dan het kontrakt met Sieto Hoving komt te vervallen, gezien de reakties, en niet te vergeten de financiële konsekwenties.

Wij hopen dat u begrip kunt opbrengen voor het ontstaan van een dergelijke situatie (hiervan hebben wij ook geleerd). Wij staan graag open voor uw Suggesties!!!

Het dagelijks bestuur,
S.O.P.

Dit had niet gemogen!!

De S.O.P. heeft een deel van het personeel een uitnodiging gezonden voor het bijwonen van een feestavond op 19 januari 1979.
De heer v.d. Bout viel, als bestuurslid, de eer te beurt om deze avond te openen. Hij stelde dat een lach en een traan humor geeft.
Het gebodene gaf alleen maar reden tot tranen. Hier past een fel protest. De menselijke woorden werden met voeten getreden. De christenen werden op hun ziel getrapt. De Here God werd gelasterd.
De directie dient te overwegen of deze avonden op deze manier nog weer gegeven kunnen worden.
De S.O.P. dient te weten wat de tekst is van het gebodene, aannemende dat dit hen ook totaal heeft verrast.
De S.O.P. blijft verantwoordelijk, ook voor wat er in de grote zaal gebeurt, als de deuren dicht gaan.
Dit mag niet!

S. Rutgers

blz. 9 & 10 & 11 & 12 & 13 – O.R. verkiezingen

Verkiezingen O.R.-leden

N.C.B.O. KANDIDATEN

  • Leerlingen:
    • D.C. Boddeüs
    • W. Dantuma
    • H. Holtrust
  • Verpleging:
    • E.N. Hofman
    • A. Jilderda
    • H. Klunder
  • Para-medisch:
    • W. Schuurman
  • Civiel-tech. -agrarisch-adm.
    • W. Hamstra
    • F. Kranenborg
    • S.J. de Wacht
    • S. Zoodsma

Mijn naam is Douw Boddeüs, ik ben 25 jaar en woon in Groningen. Sinds 1 september 1978 werk ik op Dennenoord. Daarvoor heb ik als technisch tekenaar gewerkt. In het bedrijfsleven – maar ook op allerlei andere terreinen – heb ik gemerkt hoe belangrijk het is dat er een goede vorm van inspraak en overleg is. Ik sta kandidaat voor de leerlingen bij de N.C.B.O. Ik heb mij bij deze bond aangesloten omdat deze het beste aansluit bij mijn christelijke levensovertuiging.

Mijn naam is Frans Kranenborg, ben 31 jaar, getrouwd en ik heb 2 kinderen. Sinds 7 jaar werkzaam op Dennenoord als chef van de bloemisterij. Ik ben lid van het N.C.B.O. en sta bij de komende verkiezingen kandidaat voor de civiele- technische- agrarische en administratieve dienst. Geen eerdere O.R. functie gehad. Hobby’s: fietsen, wandelen, klaverjassen.

Dit bovenstuk hoort bij mij, Wietze Hamstra, geboren 27-10-1946, ben hier elektriciën-onderhoudsmonteur, al vanaf 1966. Ik wil in de ondernemingsraad daadwerkelijk meedenken en waar wettelijk is toegestaan, medebeslissen t.o.v. besluiten die genomen worden voor het personeel of voor de patiënten en alles wat hierop betrekking heeft.

Mijn naam is Wim Schuurman, geboren 19-3-1939, gehuwd, 3 dochters, sinds 1963 werkzaam op Dennenoord, eerst in de technische dienst, later in de A.T. / B.T. afdeling. Thans wrnd. hfd. van de bezigheidstherapie. De N.C.B.O. heeft mij kandidaat gesteld voor de para-medische groep. Heb geen O.R. ervaring.

Naam: Anke Jilderda, geboren 25-8-1945. In 1968 ben ik begonnen met de B-opleiding op Dennenoord. Direct eigenlijk na mijn B-opleiding ben ik in een algemeen ziekenhuis gaan werken voor de A-opleiding. Toen de A-opleiding rond was, kwam ik in 1975 op Dennenoord terug. Ik ben lid geweest van de O.R. in het algemeen ziekenhuis.

Naam: S.J. de Wacht, leeftijd 36 jaar, werktijd plm. 16 1/2 jaar op Dennenoord. Kandidaat voor de sector techn. en civiele dienst N.C.B.O. Heb reeds ervaring in de O.R. door een eerdere zittingsperiode. Hobby’s: munten verzamelen, verder allerlei knutselen en frutselen.

Sytse Zoodsma, 28-12-1927. Hfd. Terrein- en plantsoendienst. Sinds mei 1955 werkzaam op Dennenoord (N.C.B.O.). Lid van de geref. kerk. Geen O.R. ervaring.

Eddy Hofman, 5-tal 24 jaar, ik ben sinds een jaren werkzaam op Dennenoord. Momenteel op het N.S.D. Hobby’s: diverse o.a. gitaar, tuinieren, politiek, etc.

Mijn naam is Heine Klunder 32 jaar, ben gehuwd. Werk vanaf september 1964 op Dennenoord. Ben door de N.C.B.O. gevraagd om kandidaat te staan voor de O.R. Heb hiermee ingestemd.

V.G.W.N. KANDIDATEN

Met het oog op de a.s. verkiezing voor de O.R. wil ook onze organisatie, het V.G.W.N., de kiezers duidelijk maken wat haar visie is, wat betreft de taak van de O.R.
Dat is:

  1. het bijdragen tot het zo goed mogelijk funktioneren van ons ziekenhuis.
  2. de behartiging van de belangen van allen, die in ons ziekenhuis werkzaam zijn. Belangrijke zaken hierbij vinden wij:
    • de adequate psychiatrische hulpverlening in de regio.
    • oplossing van de huisvestingsproblematiek voor in- en extern personeel.
    • promotiebeleid bonnen de vereniging.
    • goede informatie vanuit de O.R. aan alle werknemers.

Zowel de direktie, als de werknemers zullen moeten proberen ons ziekenhuis vooruit te helpen. Gezamenlijk zullen we moeten opkomen voor de belangen van Dennenoord, ieder in zijn eigen verantwoordelijkheid.
Onze organisatie is dan ook van mening, dat het goed funktioneren van de O.R. alleen mogelijk is door een goede samenwerking tussen de werknemers en de direktie.
Bovenal vindt onze organisatie, dat de Bijbel, bij als ons handelen, als norm moet dienen.
U, als kiezer, die denkt, dat u met ons in zee kunt gaan, wat betreft de nieuw te vormen O.R., verzoeken we op de navolgende kandidaten te stemmen.

Ineke Stoit, paviljoen 12; voor de liesgroep: leerlingen.

Anne van de Veen, paviljoen 13; voor de kiesgroep: leerlingen.

Arjan van Gilst, paviljoen 12; voor de kiesgroep: verpleegkundigen.

Esdra Kievit, paviljoen 15; voor de kiesgroep: verpleegkundigen.

Jan-Barend de Vries, Z.P.v; voor de kiesgroep: verpleegkundigen.

Fokke van Gennep, Centr. keuken; voor de kiesgroep: civiele dienst.

H. van Heuvelen, Centr. keuken; voor de kiesgroep: civiele dienst.

Henk Miske, Pers. centr.; voor de kiesgroep: civiele dienst.

J.W.C. van Rossen, Hoofdgeb.; voor de kiesgroep: huishoudelijke dienst.

A.B.V.A. KANDIDATEN

Opnieuw staan er verkiezingen voor de deur, het gaat om verkiezingen van onze Ondernemingsraad.
De A.B.V.A. als vakbond voor en van werknemers stelt ook nu een aantal kandidaten voor de Ondernemingsraad beschikbaar.
Als belangrijke taken zien zij o.a.: Openheid en beschikbaarheid van informatie om te komen tot een werkelijke medezeggenschap. Naleving van de arbeidsvoorwaarden (C.A.O.) door de werkgever. Ondersteuning van de werknemer in zijn werksituatie, mede gezien de te verwachten ontwikkelingen binnen ‘Dennenoord’.
Ondersteuning van leerlingen in hun kwetsbare leer-werk situatie. Voor de ondernemingsraad zijn er in het totaal 13 zetels te verdelen. U mag dus 13 kruisjes zetten, als u uw stem echter niet te veel wilt verspreiden mag u minder kruisjes zetten.
De A.B.V.A is van en voor u dat vraagt om ondersteuning door u.

Ik ben Gertie Prins. Ik ben 22 jaar oud. In september ’78 ben ik in dienstgetreden als leerling verpleegkundige B. Kandidaat voor de O.R. zijn betekent voor mij: niet alleen kritiek leveren, maar medeverantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen op Dennenoord. Waarbij de positie van de leerling, voor mij als leerling, natuurlijk centraal staat.

Mijn naam is Pier Hiemstra, ben getrouwd en heb een dochtertje van 8 maanden. In september ’78 ben ik begonnen met de opleiding tot B verpleegkundige. Waarom ik mezelf kandidaat voor de O.R. gesteld heb, zal ik even toelichten. Het ziekenhuis Dennenoord telt vele werknemers, waaronder een belanrijk deel leerlingen. Vooral voor hen zal ik, eenmaal gekozen, trachten mee te helpen tot het scheppen van een goed en te aanvaarden werkklimaat. Leerlingen zijn kwetsbaar, en als leerling in de O.R. wil ik voor deze groep opkomen. Als lid van een bond sta je sterk, wilt U zich organiseren, dan is de A.B.V.A. een goede keus.

Ik ben Ruud van der Steen, sinds april ’77 werk ik als vormingswerker op Dennenoord. Ik heb mij kandidaat gesteld voor de ondernemingsraad en hoop mijn steen hieraan bij te dragen. Belangrijk voor mij is, dat informatie open en beschikbaar moet zijn voor allen. Hierdoor wordt vrije meningsvorminguiting mogelijk, zodat medezeggenschap inhoud kan krijgen. Want zwijgen is stilstaan, spreken beweging.

Ik ben Gerard Beukema, ik ben 27 jaar en ruim 5 jaar werkzaam op ‘Dennenoord’. Als A.B.V.A.-lid ben ik kandidaat gesteld voor de kiesgroep verpleegkundigen. Thans heb ik nog zitting in de huidige O.R. Dat ik nog wel een periode wil, is omdat de O.R. het orgaan is waarmee je als werknemer invloed op de gang van zaken in je werkomgeving kunt uitoefenen. Voor het goed funktioneren van de O.R. vind ik noodzakelijk, een goed kontakt met de achterban. Dit om de achterban zo goed mogelijk te kunnen vertegenwoordigen en omgekeerd ook zoveel mogelijk informatie aan de achterban te kunnen doorspelen. Zo kan in de toekomst meer inhoud gegeven worden aan de O.R. en aan de mondigheid van u als werknemer. Wilt u daaraan meewerken, dan is uw stem op de A.B.V.A. een juiste stem.

Ik ben Lieuwe van den Berg, 29 jaar geleden geboren, sinds 1970 een gelukkig gezin gesticht en werk vanaf 1975 in het personeelscentrum als arbeider c.q. medewerker. Na veel wikken en wegen, na overleg te hebben gepleegd met gezin en collega’s dit ook omdat ik binnen de P.S.P. erg aktief ben (partijraadslid, voorzitter afdeling Hoogezand-Sappemeer en fraktiemedewerker in de gemeenteraad) met mijn politiek geloof, heb ik mij kandidaat gesteld voor de A.B.V.A. in groep 5. De redenen zijn o.a. dat ik openbaarheid van de notulen (bijv. in de personeelskrant) wil om zodoende de ‘kiezer’ goede en punktuele informatie te verschaffen, hetgeen m.i. een wisselwerking heeft. Stimulering en beschermingsrecht, van de leerlingenraad voor hun belangen van de leerlingen, die vaak problematieken in hun opleiding en op de afdeling hebben. Demokratisering binnen de strukturen van Dennenoord. Enz., enz., enz. Hierbij wil ik nog een stemadvies geven, stem alleen gemotiveerde leden in de O.R., dit is voor zowel jullie kiezers als de toekomstige funktionerende O.R. van groot belang. Jullie mogen 13 kruisjes zetten maar minder moet m.i. en mag ook, maar ga wel stemmen!!!

Mijn naam is Laurens Smit Duysentkunst, ben geboren op 20-6-’48 te Hilversum, A.B.V.A.-kandidaat. Momenteel werkzaam op het N.S.V. in de functie afdelingshoofd. Ik stel mij herkiesbaar op, omdat twee jaar ondernemingsraad precies genoeg is om de smaak te pakken te krijgen. Ook deze periode zou ik me, met de andere A.B.V.A.-kandidaten, weer willen inzetten de werknemersbelangen te behartigen bij het tot stand komen van beleid.

Wegens ziekte geen foto en stukje van Marian Tump. Kandidaat van de A.B.V.A. voor de groep gediplomeerden. Maar ze is wel degelijk verkiesbaar.

blz. 14 – Puzzelpagina

PUZZELPAGINA

blz. 15 – Mutaties – Ruilbeurs

MUTATIES

blz. 16 – S.O.P. – Volleybal – Kerkdiensten

Volleybalcompetitie ’78/’79 Dennenoord

Eindelijk weer eens iets van de sportraad en dan nog wel over volleybal.
Zoals de meesten onder ons wel weten, komt het einde van deze competitie al weer mooi in ’t zicht. Nog 3 keer een donderdag en 2 keer een vrijdag en de scheidsrechters kunnen de fluit met sleutel weer opbergen, en wat vooral niet vergeten mag worden, de finale wordt gehouden op 24 maart in het Vormingscentrum (de hele dag).
Dit is alweer het 5e jaar dat deze competitie voor de verschillende afdelingen draait, en met sukses. Nu zelfs met 19 afdelingen, het begint al gewoon bij ‘Dennenoord’ te horen.
Maar ook hier laat de sportblessure je niet met rust, want een enthousiaste deelneemster van paviljoen 15 vond het zo fijn om weer te kunnen volleyballen, wilde iets hoger staan om beter bij dat hoge net te kunnen, en brak haar enkel. Wij wensen haar dan ook een spoedig herstel toe.
Verder verloopt ook deze öele competitie weer naar wens, behalve natuurlijk voor de verliezers. Maar hoe dat zit, dat kunt u hieronder wel nazien in de tussenstanden.

Kaartavond van Dennenoord, Rabobank en gemeentepersoneel Zuidlaren

Deze avond werd door de gemeente georganiseerd, maar door gebrek aan ruimte bij de gemeente werd besloten deze avond in ‘De Schakel’ te doen plaatsvinden. Er werd door 32 personen aan deze wedstrijd deel genomen en de prijzen werden aan het eind van de avond als volgt verdeeld:

  1. dhr. Kleyer, 5480 punten;
  2. dhr. Douma, 5471 punten;
  3. dhr. Brugge, 5390 punten;
  4. dhr. Kranenborg, 5158 punten;
  5. dhr. Sluiter, 4995 punten;
  6. dhr. Ter Horst, 4982 punten;
  7. dhr. Erenstein, 4923 punten.

De poedelprijs tenslotte was voor dhr. v.d. Hoek met 3441 punten.

Namens de klaverjasclub Dennenoord,
F. Kranenborg

S.O.P. aktiviteiten

  • Maart:
    • 7 maart: film, Schakel-akt. zie nadere aankondiging.
    • 20 maart: ruilbeurs
    • 24 maart: einde volleybalcompetitie
  • April:
    • dropping
    • klaverjassen
    • film
    • schakelaktiviteiten
  • Mei:
    • 12 mei: de dag van de verpleging
    • 26 mei: Sportdag vereniging
    • Toneelavond
  • Juni:
    • bus-dagtocht
    • wadlopen
    • film
    • zeevissen
  • Augustus:
    • fietspuzzeltocht
    • wadlopen
  • September:
    • dropping
    • klaverjassen
    • film
    • bejaardendag
  • Oktober:
    • film
    • avondspel
    • schakelactiviteiten
  • November:
    • klaverjassen
    • ruilbeurs
    • schakelactiviteiten
  • December:
    • kindermiddag
    • film
    • Algemeen: tournooien Nrd. Ziekenh.

KERKDIENSTEN IN DE ONTMOETINGSKERK

  • 1 maart, 15.30 uur: eucharistieviering in het Vormingscentrum, Pastoor F. Sleegers.
  • 4 maart. 9.45 uur: Ds. J.W. Vlaanderen, kollekte voor Kliniek Norma Eyken, 19.00 uur: Ds. J.W. Vlaanderen.
  • 11 maart, 9.45 uur: Ds. W.M. van Lynden, m.m.v. Sursum Korda uit Hoogkerk, kollekte voor Ho Shuk Wun, 19.00 uur: Ds. W.M. van Lynden.
  • 18 maart, 9.45 uur: Ds. B. Oosterhoff, kollekte voor Dennenoord gemeente, 19.00 uur: Ds. B. Oosterhoff.
  • 25 maart, 9.45 uur: Ds. S.W.R. Polman, kollekte voor kankerbestrijding, 19.00 uur: Ds. S.W.R. Polman.

ADVERTENTIE

22 maart komt de popformatie Link in de Schakel.
Aanvang: plm. 20.00 uur.
Verdere informatie over Link volgt nog.

STAGIARE

Op de afdeling Psychomotorische therapie zoekt voor de periode 1 maart 1979 t/m augustus 1979 voor 3 maanden een:
KAMER EN SLAAPGELEGENHEID
(dinsdag, woensdag en donderdag)
Graag zo spoedig mogelijk contact via afdeling PMT toestel 250/251.

Margot J. Weymar

Vriendelijk verzoek

Dit verzoek is reeds meerdere malen door de redaktie aan U gedaan.
Het geeft echter slechts bitter weinig geholpen.
Wilt U er toch vooral om denken, wanneer u niet over een schrijfmachine beschikt, toch vooral de tekst duidelijk te schrijven.
Vooral namen is een probleem wanneer ze slecht geschreven zijn.
Wij willen graag zo weinig mogelijk fouten maken, maar met onduidelijk geschreven tekst is dit bijna niet mogelijk.
Bij voorbaat dank!

J.A. Dijksterhuis

Lentis Erfgoed is onderdeel van Lentis.