Header - Personeelskrant DNO

1980-01 – Personeelskrant Dennenoord – 8e Jrg. No. Januari

blz. 2 – Redaktioneel – Uit de bibliotheek

REDAKTIONEEL

Het mag bekend zijn dat de heer Zuidersma, voorheen sekretaris van de Ondernemingsraad, degene is die de rubriek gehoORd en gezien verzorgt, waarin hij impressies geeft uit de vergaderingen van de OR.
Welkom!

Copy van het volgende nummer dient op 12 februari ingeleverd te zijn in de postkamer.

Ineke Nagel
bibliothecaresse

blz. 3 & 4 – Sociale uitkijkpost

blz. 4 – Afscheid de heer Schroor

AFSCHEID VAN DOKTER SCHROOR

Op 10 februari 1956 in dienst. Per januari 1973 benoemd tot medisch-directeur en nu, wegens vertrek naar Franeker, afscheid nemend van de Dennenoord-gemeenschap.
Dat zijn zo ongeveer de ‘Harde’ gegevens van dit verhaal. Daarmee is het verhaal echter niet af.
Wie de Dennenoord-geschiedenis bekijkt, zal ontdekken dat die geschiedenis valt op te delen in perioden, welke in sterke mate worden bepaald door de op dat moment functionerende directeur. Het personeel van dat moment spreekt weliswaar van ‘de directeur’ (voor wie men al dan niet sidderede), maar achteraf is er sprake van ‘de periode-Wetter’ en ‘de periode-Doff’ of ‘de periode-de Wilde’.
Elk van die perioden had zo zijn eigen karakter. Ook van de periode-Schroor zal dat gezegd kunnen worden.
Om het ware karakter van zo’n periode te kunnen schetsen, is na verloop van enige tijd ‘een Tadema’ nodig. In die tijd zal al datgene vervagen, wat niet essentieel was. Wat dan overblijft, is het beeld van een man, die de functie van medisch-directeur onder druk van de omstandigheden aanvaardde.
Met de toezegging van verschillende kanten, dat op de nodige hulp en bijstand mocht worden gerekend en gelukwensen in velerlei bewoordingen, kwam de psychiater Schroor ‘op de brug’ van het Dennenoordse schip. Een schip, wat na verschillende aanvaringen (vooral onder de waterspiegel) al heel wat averij had opgelopen.
Repareren en het schip weer in de goede koers brengen. Zo zou de opdracht omschreven kunnen worden.
Zowaar geen gemakkelijke opdracht.
Onder moeilijke omstandigheden, met grote trouw en met volledige inzet, werd de geschiedenis van ‘de periode-Schroor’ geschreven.
Aan die periode is nu een einde gekomen. Elders in deze regio zullen mensen die hulp nodig hebben terecht kunnen bij een bekwaam psychiater. Een psychiater, die zijn vak weer full-time gaat uitoefenen.
Wij in Dennenoord gaan straks spreken van ‘de periode-Schroor’.
Sommige mensen kan je gewoon niet vergeten, want ze laten een spoor na.
Ze blijven geëtst in je geheugen.
Dokter Schroor, namens heel veel Dennenoorders, VAARWEL!!!

M. Zuidersma

blz. 5 – Afscheid H. de Jonge – Vormingscentrum – Tafeltennis/Biljarten

AFSCHEID HENDRIK DE JONGE

Met Hendrik de Jonge verdwijnt één van de mensen die een brede bekendheid genoten heeft op het terrein van het ziekenhuis. Hij kwam door zijn werk in aanraking met veel mensen, van het keukenmeisje tot directie. En wie hem niet bij name kende, kende hem als die grote man op die grote fiets, waar je grijze vuilniszakken moest bestellen.
Maar niet alleen zijn werk of zijn fiets, ook zijn behulpzaamheid en blijmoedigheid, zijn oorzaak dat veel mensen hem kennen.
Hij behoort tot de generatie waarvan velen direct na de lagere school in een fabriek of bij een boer terecht kwamen en dan als 12/13 jarige een werkweek van 70-75 uren maakten.
In 1961 kwam hij naar Dennenoord als stoker van de verwarmingsinstallaties, die in die tijd nog met kolen gestookt werden. Door overschakeling op olie of gas, werd die functie overbodig en hij kwam in dienst bij de terrein- en plantsoendienst, met als functie het ophalen en verbranden van het huisvuil in de voor dat doel aangeschafte vuilverbrandingsoven. Nu, na zoveel jaren werken, maakt hij gebruik van de mogelijkheid om vervroegd met pensioen te gaan.
Het is hem van harte gegund. Hij heeft zijn portie aan werk wel gedaan. Hij kan nu zijn aandacht geven aan zijn bijen, zijn vissen en andere dieren. Hij zal zich niet vervelen, want hij is een van die weinige mensen die geboeid worden door de natuur. Altijd eerder dan ik, had hij gemerkt dat er reeën in het bos waren of een bunzing. Hij ontdekte het nest van een fazant of een specht. Plotseling opvliegende vogels, een schreeuwende ekster of een spoor in de verse sneeuw, vertellen hem een boeiend verhaal in een taal die door de meeéte mensen, zeer tot hun schade, niet meer wordt verstaan.
Over Hendrik hoeven we ons geen zorgen te maken, hij redt het wel. Mede namens je collega’s, nog een goede tijd gewenst.

S. Zoodsma

De nieuwe personeels vereniging S.O.P. nam met bloemen afscheid van hun eerste lid.
Hendrik het ga je goed.
We hopen u nog vaak te ontmoeten bij onze activiteiten S.O.P.

TAFELTENNIS EN BILJARTEN

Zijn er nog sportieve mensen die zich nog op willen geven, dat kan nog in het personeelscentrum de Schakel.
En voor diegene die zich al hebben opgegeven, de competitie is reeds begonnen in de week van 14-19 januari, dus veel succes.
De wedstrijd reglementen hangen daar ter plaatste in de Schakel.

De sportraad

VAN HET VORMINGSCENTRUM

Donderdagavond 3 januari jl. was er in de schouwburg van het Vormingscentrum een vrolijke Nieuwjaarsparty. De Lavida Jazzband vóór en de Silverleaf Brassband nà de pauze, zorgden voor pittige dixieland-muziek.
De muzikanten lieten ons niet alleen van een kijkspel genieten, maar gaven ook de gelegenheid om mee te doen. Enkelen dansten in de grote zaal, maar pas aan het eind durfden meer mensen met de Silverleaf Brassband mee te dansen, in de hal van het Vormingscentrum.

Café-Chantant
Op dinsdagavond 8 januari jl. was er in de schouwburgzaal een opname van het TROS-programma ‘Café-Chantant’.
Maar liefst 17 beroeps-musici en een aantal artiesten traden in dit programma op. Door bewoners van Dennenoord werd dit programma goed bezocht (200). Het bezoekersaantal van buiten Dennenoord viel deze avond wat tegen (plm. 50). Het was een erg gezellig muziekprogramma, dat bij een ieder herinneringen aan vroegere tijden opriep.
Het slotlied ‘Heb meelij Jet’ werd door het publiek uit volle borst meegezongen. Zelfs de vokgende dag werd deze deun nog vaak in het Vormingscentrum gehoord. Het programma werd maandag 14 januari jl. om 11.00 uur via Hilversum I uitgezonden. Op deze wijze kun je van een programma ‘dubbel’ genieten.

Programma voor de maand februari:

  • Donderdag 7 februari: Film
  • Donderdag 14 februari: Volksdansen voor bejaarden in de hal van het Vormingscentrum
  • Donderdag 21 februari: ’s avonds ‘Zingend Zuidlaren’
  • Zaterdag 23 februari: Film ‘Juliana in de 70e jaren’
  • Dinsdagmiddag 19 februari: Carnaval.
    • Nadere mededelingen hierover volgen.

Oplossing op pagina 7

blz. 6 – Klaverjas- en sjoelwedstrijden S.O.P.

blz. 7 – Afscheid mevr. Drolinga en dhr. Lamberts – Studieconferenties – Pech onder weg

MEVR. DROLINGA-HAAKSMA MET PENSIOEN

Op 17 februari 1969 kwam mevr. Drolinga in de garderobe van afdeling Lagerhout werken. Ze heeft dit werk dus 11 jaar gedaan.
Omdat ze thuis niet meer zoveel werk had te doen, zocht ze een part-time baantje. Ze deed dit werk vier uur per dag en deed dit met veel plezier. Samen met mevr. Opgelder, die ook als part-timer in de garderobe werkt, regelt ze het wel en wee van broeken, hemden, jurken en meer voorkomende garderobezaken.
Mevr. Drolinga heeft nu wat meer vrije tijd gekregen. Maar zij zal zich beslist niet vervelen. Ze zal nu nog vaker een bezoek afsteken bij haar kinderen/kleinkinderen, die momenteel nog in Gouderak wonen, maar binnenkort gaan verhuizen.
Ook heeft ze nogal veel hobby’s, zoals handwerken, zwemmen, fietsen, enz. Sjoelen en andere spelletjes doet ze ook graag als deze door het S.O.P. worden georganiseerd. Al met al, hobby’s en vermakelijkheden genoeg.
Dames en Personeel willen mevr. Drolinga voor alle werk wat ze door de jaren heen heeft gedaan, hartelijk bedanken.
Wij wensen vanaf deze plaats, mevr. Drolinga nog heel veel goede en gezonde jaren toe.
En als U zin hebt, kom dan een keer op de koffie.

Dames en Personeel,
‘Lagerhout’

AFSCHEID VAN DE HEER LAMBERTS

1 april 1970 kwam dhr. Lamberts in dienst van ‘Dennenoord’ in de civiele dienst.
Zijn werkzaamheden begonnen ’s morgens in paviljoen 3 en voor de middaguren in paviljoen 7. Daarna hele dagen naar de Enk B.
De jaren, dat dhr. Lamberts bij ons heeft gewerkt, was er sprake van een goede samenwerking met alle personeelsleden. U ging op een rustige manier om met iedereen, ook met de verschillende patiënten had u een goede relatie opgebouwd. Wanneer er iets was, wat u niet aanstond, zei u dat altijd zonder omwegen, vriendelijk, maar beslist.
Meneer Lamberts, we zullen u missen, maar we gunnen u en uw vrouw van ganser harte nog vele goede en gezonde jaren toe.

Personeel
De Enk B

STUDIECONFERENTIES

U was het vergeten, dat op 5 februari 1980 een cursus begint. Ja die ‘Pech onder weg’.
Voor f 2,50 p.p. per avond.
Maar u kunt zich nog aanmelden, want er zijn nog 7 plaatsen vrij.
Waar het gehouden wordt, de eerste avond in de Schakel.
Bij wie moet je, je opgeven, jazeker bij S. de Wacht, tel. 434

blz. 8 – Leerlingenraad – Dankbetuiging

Notulen van de Leerlingenraad op 8 januari 1980

  • Aanwezig:
    • Carin Mannak;
    • Bart Buist;
    • Jan Noordman;
    • Douwe Bodeus;
    • Jelle de Haan;
    • Jaap ter Velde;
    • Helmy Rijke;
    • Helene van Ooijen;
    • Jappie Kuipers.
  • De rest was AFWEZIG
  • Jaap ging de vergadering voor.
  • Notulen van de afgelopen vergadering:
    • Er wordt opgemerkt dat de O.R. zich aangesproken voelt door de opmerking in de vorige notulen, omdat dit geen opmerking was van de hele O.R. en aangezien die opmerking reëel geacht wordt, vindt er bij deze een rectificatie plaats. Er staan in de vorige notulen, op één na de laatste kolom, derde aanhef, zestiende regel: ‘De opmerkingen in de notulen van de O.R. omtrent het opzeggen van …’ enz. moet zijn: ‘De opmerking van één van de leden van de O.R. in de O.R. notulen omtrent het opzeggen …’enz.
  • Aanvullingen over ontevredenheid over de evaluaties van de cursus:
    • Om betere evaluaties te krijgen, is het misschien zinvol om de laatste les van elk vak van die cursusweek, 5 minuten samen met de docent te evalueren.
  • Ingekomen stukken:
    • Maandelijkse direktie-mededelingen.
    • Ondernemingsraadinformatie.
    • Een aantal ingevulde enquête-formulieren (enquête gehouden onder de A-verpleegkundigen onder ons).
    • Twee Klisma’s, met het onderwerp: Stervensbegeleiding. De Klisma’s liggen in het Personeels Centrum.
    • Brief van de K.U.V.V. (katholieke Unie Verpleegkundigen en Verzorgenden), met de uitslag van een vorig jaar gehouden enquête, welke de leerlingenraad toendertijd aan heeft deelgenomen. Tevens was er een nieuw enquête-formulier bij ingesloten, welke een vervolg is op de enquête van vorige keer. Ook deze zal beantwoord en verstuurd worden.
    • Dan zat er nog een brief bij met de vraag of er binnen onze leerlingenraad personen zijn die in de Unie-raad willen zitten. Deze laatste brief is voor kennisgeving aangenomen.
  • Uitgaande post:
    • Brief naar de O.R.-secretaris, dat Jaap en Jelle zich bezig gaan houden in een a.i.-commissie, om van de raad een commissie van de O.R. te maken.
    • mf7 Sekretariaat/redaktie:
      • De enquête van de vorige maand, rond gestuurd naar de A-verpleegkundigen, heeft een aantal reakties opgeleverd. Er worden nog een aantal formulieren bij het sekretariaat of het postvak leerlingenraad Hoofdgebouw verwacht, zodat wij denken, eind januari te kunnen gaan inventariseren en de uitslag in het februari-nummer te kunnen afdrukken. De enquête wordt verder gebruikt als ondersteuning voor verder overleg rond opleidingszaken.
    • Er is contact geweest met de arbeids- en dienstvoorwaardencommissie. Deze commissie zal t.z.t. een brief sturen met de antwoorden rond onze vraag over degroene verlofkaarten.
  • Overleggroep direktie en opleiding:
    • Deze groep heeft geen overleg gepleegd. Jelle kan het niet alleen, deze contactgroep draaiende te houden. Henk Heling komt er bij. Carin Mannak en Jan Noordman zullen zich misschien ook hiervoor inzetten.
  • Afdeling ledenwerving:
    • Helaas was Andries verhinderd deze vergadering bij te wonen, zodat we geen informatie over vakantieplanning, vrije weekenden e.d., t.a.v. de CAO-regels konden krijgen. Er wordt opgemerkt dat er onduidelijkheid is, waar men de vakantie voor de zomerperiode moet opgeven, als men nog niet weet waar men geplaatst wordt. Dit zal aan een coördinerend hoofd gevraagd worden.
    • Carin en Bart zijn bezig met het voorbereiden van een avond over actuele punten in de psychiatrie, voor ieders versterking van zijn informatie.
    • Er wordt eerst gedacht aan een cabaretgroep over eenzaamheid in de psychiatrie. Ook is een idee om een praatavond te beleggen over patiëntenrechten. Deze ideeën worden verder uitgewerkt.
  • Verslagen groepsvertegenwoordigers:
    • Er gaan geruchten dat de gehele overplaatsingsprocedure in handen van opleidingscentrum en praktijkbegeleiding komt. Dit is nu nog geheel onduidelijk. Ook is nog onduidelijk of er nog weer A-verpleegkundigen (gediplomeerden) als B-leerlingen op geriatrie geplaatst worden. Er zal een briefje met deze onduidelijkheden naar het opleidingscentrum gestuurd worden.
    • Er wordt opgemerkt dat het erg leuk is dat de nieuwe overplaatsingslijst voor 1980 uit is, maar het is vreemd dat veel leerlingen langer dan 7 maanden op een paviljoen gaan werken en dat de bedoeling hiervan niet duidelijk is. De raad vind dit ook een vreemde werkwijze. Des te meer omdat de leerlingen en de leerlingenraad hierover nooit geïnformeerd is en om advies gevraagd. De O.R. zal hiervan op de hoogte gesteld worden en gevraagd worden om dit in de overlegsvergadering O.R. en direktie te brengen.
    • De meeste groepen zijn zeer ontevreden over het funktioneren en de kwaliteit van de opleiding. Dat er wel aanwezigheidslijsten voor leerlingen gemaakt zijn en niet voor docenten, die vaak te laat of afwezig zijn, komt ons als leerlingen vreemd voor. Ook is onzekerheid in tal van groepen over de gang van zaken t.a.v. het doel van de les, blijft de docent wel, wat is examenstof e.d. Het voorstel is om een overleggroepje te creëren en om samen met de opleiding rond de tafel te gaan zitten.
  • Rondvraag:
    • Jappie Kuipers deelt mee dat hij zich voor de O.R. verkiesbaar heeft gesteld, als lid van de A.B.V.A.

DANKBETUIGING

Aan Direktie, Personeel en Patiënten,

Langs deze weg betuigen mijn vrouw en ik onze hartelijke dank, voor de dag 21-12-1979, die wij mochten beleven en voor de prachtige cadeaus en felicitaties die wij mochten ontvangen voor het bereiken van mijn pensioengerechtigde leeftijd. Ik heb 8½ jaar met veel plezier in de Enk C gewerkt, alhoewel er ook voor mij eens kleine ergenissen voorkwamen, was de verhouding voor mij erg goed, zodat ik met dankbaarheid aan die tijd terug denk.

De heer en mevrouw Klok

blz. 9 – Zuiderpaviljoen – Dankbetuiging van stagiaires MBO-CD – Folkavond

UITBREIDING ZUIDERPAVILJOEN

Beste mensen,
Na vele jaren van voorbereiding met een steeds krimpend budget, werd dan toch na een bouwperiode van 9 maanden, de aanbouw van het Zuiderpaviljoen Oost op 2 januari jl. in gebruik genomen (die van het Zuiderpaviljoen Vrouwen zou enige weken later klaar zijn).
Omdat de ‘oude’ achterkant van het Zuiderpaviljoen Ouderen dringend aan een renovatie toe is, hebben de bewoners van die afdeling de ‘eer’ gehad, als eersten de aanbouw te mogen bevolken.
Het zal bekend zijn dat de functie van de aanbouw in de nabije toekomst zal zijn, die van huisvesting voor patiënten uit de sector acute psychiatrie en wel diegenen die zichzelf niet in de hand hebben.
Ik denk dat het juist is om op deze plaats, al die mensen te bedanken, die de realisatie hebben mogelijk gemaakt en ook diegenen, die de ongemakken die hiermee gepaard gingen, hebben meegemaakt.
O ja, om te voorkomen dat we gaan praten over pukkel, puist, aanbouw enz. (terwijl we ’t immers dan hebben over voorgenoemde verpleegafdeling), lijkt ’t me goed, de aanbouw ‘A.I.’ te noemen, terwijl we de zgn. oude achterkant ‘A.II’ willen laten heten.
De datum voor de officiële feestelijke opening, zal U ongetwijfeld van direktiewege worden medegedeeld.

Kees Verdouw

DANKBETUIGING CIVIELE DIENST

Nu het einde van de stage is gekomen,
Willen wij jullie eigenlijk wel belonen.
Het persoonlijk doen,
Kostte ons te veel poen.
Vandaar op deze manier,
Hieraan hadden wij veel plezier.
Wij hebben op allerlei afdelingen gekeken,
En alles met elkaar vergeleken.
Het heeft ons een voldaan gevoel gegeven,
Dat wij alles mochten beleven.
Dat jullie met elkaar die kan ons bood,
Onze dank daarvoor is erg groot.
Vooral dank aan de dames en heren die ons hebben begeleid,
Dit gaf ons …. meer dan zekerheid.
Na deze dankbetuiging tot slot,
Een paar spreuken uit grootmoeders pot.

Voor de Centrale Keuken:
Er is nog nooit een kok gevonden,
die koken kan voor alle monden.

Voor de Wasserij:
De paarden die het haver verdienen,
krijgen het niet.

Voor de Schoonmaakdienst:
Met de wisser in de hand,
komt men door het ganse land.

Voor de Afdelingskeuken:
Wat ’t vrouwke gaarne mag,
eet ’t manneke elke dag.

Voor de Garderobe:
Kleren maken de man.

Voor het Algemeen Magazijn:
In ’t veen kijkt men niet op een turfje.

Voor de Receptie/telefonist(e):
Een blij gezicht opent vele harten.

Voor het Intern transport:
Het gemak (van anderen) dient de mens.

Voor het Vormingscentrum:
Gezelligheid kent geen tijd.

Voor het Hoofd Civiele Dienst:
Tijd is geld.

Voor de Huishoudkundigen:
Spreken is zilver,
zwijgen is goud.

Voor de Eekhoorn:
Van huis,
toch thuis!

Nogmaals hartelijk dank voor alle moeite en tijd aan ons besteed.

Jansje Luursema
Kathrien Gaaikema
(stagiaires MBO-CD)

blz. 10 – Gehoord en gezien – Personeelsrestaurant – O.R. verkiezing

gehoORd en gezien

In de vakature’s binnen de O.R., ontstaan door het bedanken als O.R.-lid van Pier Hiemstra en Gertie Prins (A.B.V.A.), is voor de helft voorzien, door de installatie van Ruud Harbers (N.C.V.V.V.) Voor de resterende vakature zal op maandag 18 februari a.s. (tussen 8.00 en 18.00 uur) een verkiezing worden gehouden.

Hoewel het daarbij dus om slechts één vakature gaat, moet dit toch worden gezien als een normale verkiezing.
Het enige afwijkende element is, dat het gaat om een z.g.n. tussentijdse verkiezing. Voor de rest gelden de normale spelregels. Dat komt o.m. tot uitdrukking in het gegeven, dat iedere stemgerechtigde (dus ook wie geen deel uitmaakt van de kiesgroep leerlingen) zijn/haar stem kan uitbrengen op één der kandidaten. Uw aller opkomst is dus even vanzelfsprekend, als wanneer het om een ‘normale’ verkiezing zou gaan.
De kandidaten, van wie bij ter perse gaan van dit nummer bekend was, dat ze door hun vakbond gevraagd zijn zich beschikbaar te willen stellen, stellen zich bij deze aan u voor:

Jappie Kuipers

Voor de A.B.V.A (Algemene Bond voor Amtenaren) is dat: Jappie Kuipers.
Hij zegt van zichzelf: Ik stel mij verkiesbaar, omdat ik vind dat medezeggenschap een groot goed is en in welke of op welke manier zou je dat beter tot uiting kunnen brengen dan in de Ondernemingsraad.
De Ondernemingsraad is er per slot van rekening voor geschapen.
Bij de vorige verkiezingen had ik geen duidelijke motivatie om te zeggen: ik stel mij verkiesbaar. Maar nu er een plek openvalt, zeg ik: doen.
Vanaf juli ’76 werk ik op Dennenoord en sinds mei ’78 zit ik in de leerlingenraad. Genoeg tijd heb ik gehad om alles te aanschouwen, des te meer een reden om me nu verkiesbaar te stellen.
Nu de Leerlingenraad aandringt om een commissie te worden van de Ondernemingsraad, zal er binnen de Ondernemingsraad voor geijverd moeten worden. Ik wil graag helpen die commissie gestalte te geven.

Andries Otter

Voor de N.C.B.O. (Nederlandse Christelijke Bond van Overheidspersoneel) is dat: Andries Otter.
Hij zegt van zichzelf:
Ik ben Andries Otter, 26 jaar oud. Ik ben gediplomeerd ziekenverzorger en sinds 1 maart 1979 werkzaam op ‘Dennenoord’ als leerling 1e jaars verpleegkundige B.
Mede door mijn elders opgedane ervaring als O.R.-lid, weet ik ten volle wat ik deed, toen ik positief reageerde op de vraag van mijn vakbond (de N.C.B.O.) om mij a.s. verkiezing beschikbaar te willen stellen.
Eenmaal gekozen als O.R.-lid zal ik proberen om zoveel mogelijk de belangen van dit ziekenhuis in het algemeen en die van de leerling, maar zeker ook die van de patiënt in het bijzonder, te behartigen.

w.g. Andries Otter,
z.p.m. tel. 273

OPENINGSTIJD PERSONEELSRESTAURANT

Op 1 april 1978 werd het restaurant in gebruik genomen. Teneinde een zo ruim mogelijke service te bieden, werd aanvankelijk besloten de openingstijden vast te stellen tussen 11.30 en 13.30 uur. Na bijna 2 jaar ervaring is gebleken dat et mogelijk zou moeten zijn, de openingstijden te bekorten zonder afbreuk te doen aan de geboden service. op grond daarvan zal het restaurant m.i.v. 1 februari 1980 open zijn van 11.45 – 13.15 uur.

Hoofd Civiele dienst

O.R. VERKIEZING

blz. 11 – 40-jarig dienstverband – Doe-het-zelf avond – Dankbetuigingen

40-JARIG JUBILEUM VAN DE HEER J.J. BOUMA

In februari is het 40 jaar geleden dat de heer J.J. Bouma, hoofd gezinsverpleging/mortuarium, z’n eerste schreden op Dennenoord zette.
Als collega’s hebben wij gemeend de heer Bouma even in de schijnwerpers te moeten zetten.
Het was vanaf het begin al een opvallende verschijning. Hij had een lengte, die ons dwong om naar hem op te zien. Zijn gezicht zei: Jongens, wat is het leven plezierig.
Jaap, want zo werd hij genoemd, wist zich zeer snel een eigen plaats te verwerven tussen alle collega’s, zowel zusters als broeders. Opvallend was hoe gemakkelijk hij met iedereen om kon gaan. Zonder blikken of blozen noemde hij alles en iedereen bij zijn ware naam. Als je met Jaap in aanraking kwam, wist je: ik heb met een open en eerlijk mens te doen. Zijns gelijke als collega moet nog geboren worden.
Al snel ontplooide hij zich als iemand die zowel bij patiënten als personeel zeer gewaardeerd werd. Als persoon zette hij zich met hart en ziel in voor het werk, waarvoor hij gekozen had. Buiten zijn normale werktijden om, wist hij zijn tijd goed te vullen. Zeker vermeldenswaard is het beoefenen van sport met de patiënten. Het gevolg hiervan is dat hij zelfs enkele jaren als sportleraar functioneerde. Het voetbalelftal van Dennenoord werd bekend tot in de K.N.V.B.-kringen. Dat wil niet zeggen dat er voor Jaap geen tijd overbleef om met collega’s plezier te maken. Jaap zal het ons zeker niet kwalijk nemen als wij even terugdenken aan een badkuip. Om het geheugen even op te frissen, zou je Sinterklaas kunnen vragen. Jaap, wat zouden wij met elkaar nog leuke herinneringen op kunnen halen, maar dat doen we niet op deze plaats.
Al die 40 jaren ben jij gebleven de open en eerlijke collega. Wij wensen jou en je vrouw en kinderen een geweldige, prettige dag met dit jubileum.
Wij menen te mogen zeggen, dat wij jou even in de schijnwerpers hebben gezet, namens alle collega’s en oud-collega’s.

C. Stelwagen
A. Miedema

Jaap Bouma

DOE-HET-ZELF AVOND

Hiervoor bleken 15 personen interesse te hebben, zij hadden zich dan ook opgegeven, qua aantal een leuke, bespreekbare groep.
Het bleek op de avond zelf, dat er zelfs 21 personen waren, die er interesse voor hadden.
Het eerste uur hebben wij het gehad over inbraakbeveiliging (insluiping) en tochtwering van de woning. De rest van de avond hebben wij gevuld met het aktuele onderwerp: het warmte isoleren van de woning. De fa. Smallenbroek uit Assen, had ons veel dokumentatie en monsters toegestuurd en bleek op het laatste moment zelfs genegen te zijn, diverse toelichtingen te willen geven, d.m.v. de heren Schutrups en Joling, wat door de aanwezigen zeer op prijs werd gesteld.
Al met al was het een geslaagde avond.

Namens de Personeelsvereniging S.O.P.
M. Kleyer

Langs deze weg, wil ik Directie hartelijk dankzeggen, voor de gezonden bloemen, fruit e.d. tijdens mijn gedwongen afwezigheid.
PS Voor allen een voorspoedig 1980 toegewenst.

R. Klinker-Menninga

Onze hartelijke dank aan de Directie, ’t personeel van het Medisch Centrum en aan ieder die bij het afscheid heeft meegewerkt, ons een fijne en onvergetelijke dag te brengen.
Dank voor de vele cadeau’s, bloemen en planten, de belangstelling en hartelijkheid van personeel en bewoners van ‘Dennenoord’.
Van deze gelegenheid maak ik gebruik het personeel van de verschillende afdelingen te bedanken voor de prettige samenwerking.

Aan alle de hartelijke groeten,
A.B. v/d Klaauw-Smit
Pedicure

blz. 12 & 13 – Reisverslag

REISVERSLAG

Ouagadougou, 19-12-1979

blz. 13 – Kruiswoordpuzzel

KRUISWOORDRAADSEL

blz. 14 – Filmmiddag

blz. 15 – Mutaties

blz. 16 – Kerkdiensten – Eucharistieviering – Dankbetuigingen – Kortingscommissie – Advertentie – Volleybal en waar is de sleutel van de wacht

KERKDIENSTEN IN DE ONTMOETINGSKERK

  • 3 februari, 9.45 uur: Ds. J.W. Vlaanderen, kollekte Werelddiakonaat; 19.00 uur: Ds. J.W. Vlaanderen
  • 7 februari, 15.30 uur: Pastoor F. Sleegers, Eucharistieviering in het Vormingscentrum
  • 10 februari, 9.45 uur: Ds. W.M. van Lynden, kollekte Wilde ganzen; 19.00 uur: Ds. W.M. van Lynden
  • 17 februari, 9.045 uur: Ds. B. Oosterhoff, kollekte P.I.T.; 19.00 uur: Ds. B. Oosterhoff
  • 24 februari, 9.45 uur: Ds. S.W.R. Polman, kollekte Dovenwerk Effatha; 19.00 uur: Ds. S.W.R. Polman

Hierbij wil ik, mede namens mijn vrouw, graag allen die op mijn pensionering op ‘Dennenoord’ d.m.v. mooie kado’s en bloemen tot iets onvergetelijks hebben gemaakt, hartelijk danken.

K. Lamberts

Hartelijk dank aan alle mensen die hebben meegewerkt om de dag van mijn jubileum tot een onvergetelijke dag te maken, niet alleen voor mij, maar ook voor mijn hele gezin.

P. Miedema

Bij deze wil ik de direktie en het personeel van Dennneoord, harelijk bedanken voor het meeleven en de fijne attenties die mij tijden mijn langdurige afwezigheid door ziekte, aangeboden zijn.

Zuster B. de Jong-Pol
Enk-B

KORTINGSCOMMISSIE

Daar de commissie de plannen en de overzichten nog niet hebben afgerond, moet u nog een maand wachten op algemene informatie.
U treft wel een aktie in deze krant, maak daar gebruik van, want het is een koopje.

ADVERTENTIE

Gratis af te halen, Cavia + hok.
Inlichtingen Wil Schoon, tel. 467

VOLLEYBAL

Er zijn alweer verschillende wedstrijden gespeeld in drie groepen. In groep I en II zijn de onderlinge krachtsverschillen niet erg groot, in groep III steekt het team Hoofdgebouw I er nogal bovenuit. Alle wedstrijden verliepen, ondanks de hoge belangen, zeer sportief, iets wat in het verleden niet altijd het geval was.
Ik hoop dat het vervolg van de kompetitie even sportief zal verlopen, als het aan de scheidsrechter moet liggen, dan komt dat wel voor elkaar. Nu voor de mensen die willen weten hoe ze ervoor staan, volgen hier de standen:

WAAR IS DE SLEUTEL

Wie heeft mijn sleutelbos gevonden?
Graag bericht.

S. de Wacht
Tel. 434

Lentis Erfgoed is onderdeel van Lentis.