Header - Personeelskrant DNO

1981-04 – Personeelskrant Dennenoord – 9e Jrg. No. April

blz. 2 – Sociale uitkijkpost – Uit de bibliotheek

blz. 3 – Sociale uitkijkpost – Lucas Lindeboom-fonds

blz. 4 – Aan de medewerkers – Afscheid van de heer Sonnevelt

AAN DE MEDEWERKERS

DIREKTIEBRIEF

blz. 5 – De nieuwe direkteur

DE NIEUWE ALGEMEEN DIRECTEUR, DE HEER HOEVENAAR

Op dit moment op Dennenoord beginnen als algemeen directeur, betekent dat je midden in een organisatie-opbouwproces terecht komt, waardoor inwerken extra energie vraagt. Toch hoop ik spoedig ingewerkt te zijn, zodat ik op korte termijn mijn bijdrage zal kunnen leveren, aan met name de verdere uitvoering van de reorganisatie.
Bij deze uitvoering zullen naar mijn mening twee aspecten voorop moeten staan. Ten eerste een goede communicatie tussen medewerkers en directie, zodat er niet een organisatie zal ontstaan waar men meer of minder vervreemd tegenover zal staan. Goede communicatie betekent hier ook twee-richtingsverkeer, van de directie naar de medewerkers, maar vooral ook van de medewerkers naar de directie. Ten tweede een snelle uitvoering, zodat de medewerkers van Dennenoord spoedig meer duidelijkheid zullen krijgen over waar zij ten aanzien van de reorganisatie aan toe zijn.
Hoewel het eerste aspect strijdig is met het tweede – want goede communicatie vergt nu eenmaal tijd – mag dit eerste aspect onder geen voorwaarde vergeten of verwaarloosd worden.
Het bovenstaande overlezend, realiseer ik me hoe dit reorganisatie-gebeuren de aandacht opeist. Natuurlijk is vorm en inhoud van de organisatie van Dennenoord belangrijk, maar de organisatie mag geen doel op zichzelf zijn, doch slechts een middel ten dienste van het eerste doel, waarvoor we allen op Dennenoord werken, namelijk de zorg voor de patiënten die zich aan het ziekenhuis toevertrouwd hebben. Juist om dit laatste niet te vergeten, en ondanks de vele tijd en aandacht die de opbouw van de organisatie vraagt, vindt de directie het erg belangrijk om zo mogelijk nog dit jaar in een ronde langs alle afdelingen en diensten kennis te maken met de medewerkers en hun werk.
Ik verheug me erop om binnenkort zo mogelijk met U allen persoonlijk kennis te maken.
Met vriendelijke groeten,

J.C. Hoevenaar
algemeen directeur

blz. 6 – Sportdag Veldwijk

blz. 7 – De hulpverlener

blz. 8 – Verrassingsdagtocht – Kun je breien, brei dan mee

blz. 9 – Van het Trefcentrum – Vervolg van de parabel

VAN HET TREFCENTRUM DE KIMME

Modeshow

Maandagmiddag 23 maart was er in de hal van de Kimme, een modeshow, georganiseerd door het Rekreatiewerk in samenwerking met de Zuidlaarder Middenstandsvereniging. De belangstelling voor deze modeshow was geweldig, alle plaatsen waren bezet. De kleren die geshowd werden door een aantal mannequins, waren van de firma Kuipers, Veltman, De Vries, Jan Meijer en Why Not. De schoenen en tassen van de firma Ruchti en Oosting. De brillen en sieraden van de firma Wiegman.
Na de pauze werd er een sprankelende show door jongelui gegeven die de disco-, vrije tijd- en sportkleding showden, dit alles begeleid door dhr. Leurs.
Ladyspeaker was mevr. Hamminga.
Al met al, was het weer een zeer geslaagde middag, hetwelk voor herhaling vatbaar is.

VARA-RADIO VANUIT DE KIMME

Op zaterdag 2 mei en 9 mei a.s., van 19.30-20.00 uur, zal voor de radio op Hilversum I het programma te beluisteren zijn van de VARA, ‘Zing zo maar een simpele melodie’, welk programma op 6 april j.l. werd opgenomen in de Schouwburgzaal van de Kimme.
Zowel de bewoners van Dennenoord, alsook de bewoners van Zuidlaren, konden deze voorstelling bezoeken.
De presentatie door Edwin Rutten was voortreffelijk. Hij wist zo’n 400 mensen te bewegen om mee te zingen zoals ze in jaren niet hadden gezongen.
Het Combo van Henk Westers zorgde voor de muzikale omlijsting.
In dit programma kwamen ook Zuidlaarder artiesten aan bod, zoals Jenny Been als soliste en het Christelijk Zuidlaarder Mannenkoor.
U kunt alsnog getuige zijn van dit programma, als u op 2 en 9 mei om 19.30 uur op Hilversum I de radio beluisterd.

PROGRAMMA VOOR DE MAAND MEI:

  • 7 mei: Slotavond voor vrijwilligers
  • 14 mei: Balletuitvoering Fennie v.d. Haar (CVZ/PZD)
  • 20 mei: Zomerfeest. Aanvang 10.00 uur

Het eerste ere-lid van de S.O.P.

HET VERVOLG VAN DE PARABEL

Nee, O.R. was niet gewurgd! Het was wel een heel gedoe geweest, daar in dat bos met die wilde beesten. Zo erg zelfs, dat de vogels O.R. niet meer zagen en meenden dat hij was opgevreten. Maar na het tumult, bleek dat O.R. enkel een duim was afgebeten. Dat was natuurlijk wel pijnlijk, maar O.R. sprak zichzelf moed in met de woorden: ‘Ik heb nog negen vingers overgehouden, helemaal onthand ben ik niet’.
O.R. kon zich losmaken van de wilde beesten en zijn tocht naar de betere stad, waar hij van droomde, vervolgen.
Hij was al weken onderweg toen hij zijn broertje Ban tegenkwam. Ban was wel bang geweest, zo gaf hij zichzelf toe, bang voor z’n eigen hachje vooral. Maar hij had de gevaren getrotseerd, omdat hij zo’n heimwee had gehad naar zijn broer OR en diens idealen.
Samen gingen ze op weg naar de stad die hen trok en waar ze dachten werk te vinden en geluk.
Eindelijk bereikten ze een stad, waarvan ze voelden: hier is het! Tot hun opperste verbazing zagen ze bij de stadspoort hun groet broer Dir. Hij was een uur eerder aangekomen en hij wist al aan OR en Ban te vertellen, dat in de stad van het geluk de pest was uitgebroken.
Na een lange stilte was het Ban die zei: ‘Zullen we dan maar helpen?’ OR vond het een goed idee en Dir kon niet nalaten aan te geven waar ze het beste konden beginnen.
Maar ruzie kregen ze niet meer: er was te veel te doen, daar in die stad met al die pestmensen.

K.Z.

Denk nu ook alvast aan de Noordelijke Sportdag in Franeker, met diverse sporten, dat wordt gehouden op zaterdag 13 juni 1981!!!

Met o.a. vissen en polsstokspringen e.d.

de Sportraad

blz. 10 – Tafeltenniskampioenschap

blz. 11 – Geef DO het sein groen

blz. 12 – Afscheid en jubileum

AFSCHEID VAN DE HEER H. STOFFERS

31 maart was het de laatste dag dat dhr. H. Stoffers bij het Timmerbedrijf werkzaam was. Tijdens zijn loopbaan is hij op diverse plaatsen op Dennenoord werkzaam geweest.
Onder anderen: de Boerderij, de Centrale keuken en als laatste bij het Timmerbedrijf als opperman.
Dhr. Stoffers was als werknemer via aannemer Kingma werkzaam. (als uitzendkracht zou je in deze tijd zeggen).
Hem werd aangeboden van de FUT-regeling gebruik te maken en dat heeft hij gedaan.
In besloten kring, de Technische dienst en enkele goede bekenden, wilde hij graag afscheid nemen.
Dat hebben we gevierd in het leslokaal van het brandweergebouw. Namens de Directie van Dennenoord werd hem door dhr. Garst een attentie in de vorm van een pennenset aangeboden.
De Technische dienst bood hem samen met dhr. Kingma een tuinmeublement aan. Een paar dames van het Zuiderpaviljoen Oost boden hem een bos bloemen en nog een ‘cadeau’ aan, wat veel gelach teweegbracht. Al met al was het een gezellig samenzijn onder zijn bekenden.
Hilbrand, geniet van je vrijheid samen met je vrouw.

Namens het Timmerbedrijf
H. Kleijer

Met op de voorgrond: Hilbrand Stoffers Achter van links naar rechts: Peter Nienhuis; Jan Wolf; Anjo Pelgrim; Gezienus Hebels en Filip Stokebrook

Van links naar rechts: Piet Miske; dhr. Pauwels; Hilbrand Stoffers; dhr. Veenstra en Hendrik de Jonge

Dank aan allen, welke mij de 31ste maart 1981, de dag van mijn afscheid van Dennenoord, tot een onvergetelijke dag hebben gemaakt.

H. Stoffers en echtgenote
afd. Timmerbedrijf

25-JARIG JUBILEUM VAN DE HEER H. ZONDERVAN

Op 30 april 1956 trad dhr. H. Zondervan in dienst van Dennenoord. Bij zijn aankomst was Dennenoord in feeststemming, het was nl. Koninginnedag. Dat hij op deze dag arriveerde had als oorzaak, dat wilde men in september deelnemen aan de opleiding, men vóór 1 mei in dienst moest zijn. De eerste tijd van zijn opleiding was hij werkzaam in paviljoen 13. In die jaren nog de observatie-afdeling. Hierna volgden meer afdelingen als paviljoenen 7, 15, Noorder Sanatorium-mannen en paviljoen 6. Sinds 1974 is hij sub-hoofd in Parkzicht. In de periode dat ik met Zondervan heb mogen werken in paviljoen 7 en 15 en sinds de laatste 1½ jaar in Parkzicht, was het goed en prettig met hem te werken.
Zondervan, van harte gefeliciteerd met je jubileum, hopende dat je ook in de toekomst je werk met plezier kunt blijven doen.

Kramer

H. Zondervan

blz. 13 – Mutaties – Finale volleybalcompetitie

MUTATIES

FINALE VOLLEYBALCOMPETITIE DENNENOORD 1980 / 1981

blz. 14 – 55+ dagtocht

blz. 15 – Puzzel

PUZZEL

blz. 16 – Amnesty International – Trim U Fit – Advertenties

DDR-ACTIE AMNESTY INTERNATIONAL

ADVERTENTIES

TRIM U FIT!

Wie zin heeft om 1 keer per week te gaan fietsen, kan zich opgeven in het personeelscentrum de Schakel, maar vermeld wel even om welke afstand het gaat. Het zijn er nl. twee: te weten:

  • op trimfietsen, plm. 30 km
  • en op racefietsen plm. 75 à 100 km

Bij voldoende opgave, willen we dit iedere week proberen te realiseren.

de Sportraad

Lentis Erfgoed is onderdeel van Lentis.