Header - Personeelskrant DNO

1981-06 – Personeelskrant Dennenoord – 9e Jrg. No. Juni

blz. 2 – Sociale uitkijkpost – Uit de bibliotheek

blz. 3 – Ziektewet – 25 jaar trouwe dienst

25 JAAR TROUWE DIENST

Koen Veen, geboren in Steenwijkerwold kwam naar Zuidlaren.
Hij werd soldaat in het garnizoen, hij werd al gauw kampioen.
Na z’n diensttijd keek Koen bij slager Hasper om de hoek en werd slagersbediende, waar hij veel geld verdiende.
Toen zag hij Tiny, z’n meisje, en Koen dacht, dat is mijn sijsje.
Daarna kwam Koen op 9 juli door de poort van Dennenoord.
In al die jaren, hebben we samen veel ervaren.
Als kok draag je een muts op je hoofd,
maar als u het gelooft,
het is uit de eerse hand,
Koen z’n muts stond in brand.
Hij kreeg op een keer op z’n verjaardag een leuk pakket,
en dacht, wat heb ik nou in mijn pet.
Hij riep toen: boeh,
het is van een koe.
De uier zat vol melk,
Koen dacht, met melk meer mans,
ik krijg nu mijn kans.
Het is 9 juli vijfentwintig jaar geleden,
dat Koen de keuken kwam binnengeschreden.
Koen, het is feest al die jaren op Dennenoord.
Iedereen heeft het al gehoord.
Kollega’s, vrienden en kennissen komen je feliciteren,
voorlopig kun je we weer een hele tijd op teren.
Veel geluk en voorspoed met je feest,
het is een goede tijd geweest.

H.H.F.V.D.T.
Centrale keuken

blz. 4 – Direktie brief – Belevenissen van een gasbuis

DIREKTIEBRIEF

Toelichting op vier kommissies

Nu het besluit is genomen over de intramurale funkties van Dennenoord, hun huisvesting en de invulling van de afdelings- en blokkenstructuur, heeft de direktie de uitvoering van dit besluit ter hand genomen.
Bij deze uitvoering laat de direktie zich advisereb eb ondersteunen door diverse werkgroepen en kommissies. De meeste van deze kommissie heeft echter een wat permanenter karakter. Het is de bedoeling dat dat deze vier kommissies gedurende het gehele homogeniserings- en reorganisatieproces zullen blijven funktioneren. Wisselend zullen vele medewerkers van Dennenoord met deze kommissies te maken krijgen. Dit gebeurde bijvoorbeeld al ten aanzien van een aantal medewerkers, welke betrokken zijn bij de realisatie van de Therapeutische Gemeenschap in De Bosrand.
Het lijkt de direktie thans een goed idee om via deze krant nogmaals de taken en de samenstelling van deze vier kommissies te verduidelijken.
Hopelijk zal men dan in de toekomst, wanneer men met deze kommissies te maken krijgt, er minder vreemd tegenover staan.
De hierboven aangeduide vier kommissies zijn – beginnend met de oudste –

  • de Uitvoeringskommissie
  • de Koördinatiekommissie
  • de Huisvestingskommissie
  • de Kommunikatiekommissie

Voor een uiteenzetting over de taken van deze kommissies en hun onderlinge relaties, eerst een aanloopje:
De direktie draagt de volledige verantwoordelijkheid voor het goede verloop van de homogenisering en de reorganisatie. Het goede verloop betekent dat de gezamenlijk vastgestelde plannen zo worden uitgevoerd dat een zo groot mogelijk resultaat wordt bereikt en er zo min ogelijk verstoring van de dagelijkse gang van zaken in het ziekenhuis optreedt.
Voor het voorbereiden en begeleiden van de veranderingen laat de direktie zich onder meer bijstaan door de z.g.n. Koördinatiekommissie. Deze kommissie – bestaande uit Flach, De Graaf, De Vink en Westrik – richt zich onder leiding van de direktie op het bepalen van de meest gewenste en doelmatige volgorde van de uit te voeren maatregelen voor de homogenisatie en de reorganisatie. Daarbij wordt gekeken op welke wijze de uitvoering van de diverse plannen het best kan worden voorbereid en hoe de besluitvorming daarbij dient te verlopen. Ook de wijze van uitvoering en de voorwaarden waaronder dit dient te gebeuren, zijn onderwerpen waar de kommissie zich mee bezig houdt.
Logischerwijze vloeit uit het voorafgaande voort dat de Koördinatiekommissie tevens belast is met het bewaken van de voortgang van de reorganisatie.
Eind 1979 reeds is de Uitvoeringskommissie ingesteld. Toendertijd kreeg deze kommissie als taak de adviezen van het toenmalige Z.B.B.T.-a.i. en daarop volgend de adviezen van het Z.B.B.T. om te zetten in konkrete uitvoeringsmaatregelen voor de homogenisering van het patiëntenbestand.
De voorgestelde uitvoeringsmaatregelen worden voorgelegd aan de Koördinatiekommissie voor de afstemming op andere te nemen maatregelen. De Uitvoeringskommissie, bestaande uit Bergsma, Bloemers, De Graaf, V.d. Sloot en Zuiderveen, doet tevens de direktie voorstellen voor het instellen van werkgroepen die worden belast met onderzoek ter voorbereiding van uitvoeringsmaatregelen.
De Huisvestingskommissie – enkele maanden geleden geïnstalleerd – heeft een met de Uitvoeringskommissie vergelijkbare taak, met dien verstande dat het hier gaat om de huisvesting van de patiënten overeenkomstig het reeds genoemde direktiebesluit n.a.v. het Z.B.B.T.-advies. Ook de Huisvestigskommissie, die bestaat uit Flach, Garst, Hoogstra en V..d Sloot, legt haar voorstellen voor afstemming aan de Koördinatiekommissie voor. Binnen enkele maanden zal – naast reeds een aantal uitgevoerde en uit te voeren korte termijn maatregelen – de kommissie een volledig pakket maatregelen voor de uitvoering van het huisvestingsplan aan de direktie en de Koördinatiekommissie voorleggen.
Ten behoeve van de begeleiding van het gehele pakket maatregelen voor de reorganisatie en de homogenisering is in februari de z.g.n. Kommunikatiekommissie geïnstalleerd. Deze kommissie bestaat uit De Graaf en Westrik, de door de direktie aangewezen leden van de Koördinatiekommissie en V.d. Steen en V.d. Horst als vertegenwoordigers van de O.R.
Het doel van deze kommissie is het bewerkstelligen van een snelle kommunikatie in het reorganisatieproces met de O.R., zodat zij zoveel mogelijk zicht daarop heeft, zonder dat ieder onderdeel ter advisering aan de Raad wordt voorgelegd. In de kommissie worden tevens onduidelijkheden aan de orde gesteld, die òf kunnen worden verhelderd òf in de overlegvergadering aan de orde gesteld kunnen worden.

Met vriendelijke groeten,
namens de direktie
J.C. Hoevenaar
Algemeen direkteur

BELEVENISSEN VAN EEN GASBUIS

Een gasbuis voor het Zuider-therapiegebouw,
nam het met lekken niet zo nauw.
Van 100 kuub ontsnappend gas per dag,
schoot hij slechts smalend in de lach.
Ieder die daar dagelijks passeerde,
kon ruiken hoe de buis zich weerde.

Deskundigen werden geconsulteerd van hoog tot laag,
maar allen spraken: ‘voor ons is dit geen vraag.
Gas??? Nee, daar is geen sprake van,
maar, weet je wat het wezen kan?
Rottend grondwater zal het zijn,
daar hoef je dus niet bang voor te zijn.

En de buis, hij lekte rustig voort,
mensen met sigaretten passeerden ongestoord.
Sommigen hielden vol: ‘en toch is het een gaslek’.
Maar deskundigen zeiden: hou eindelijk eens je bek!’
Hou in vredesnaam eens op met zeuren,
wij zeggen toch, dat er niets kan gebeuren!

Toen nam op zekere dag een ‘leek’ de schep,
en groef een gat tot aan het lek.
Het gas spoot toen spontaan naar boven,
de deskundigen zeiden: ’t is niet te geloven,
maar afijn, nu hebben ze hier niks meer te zeuren.
En de buis dacht na over wat er allemaal had kunnen gebeuren.

Henk Zuidersma

blz. 5 & 6 – Van de Kimme

VAN DE KIMME

Op 20 mei 1981 was Eelde de plaats waar de hoogste temperatuur in Europa werd gemeten, de dag waarop het Tiroler Zomerfeest op ‘Dennenoord’ werd gehouden.
Het zonnige weer gaf het geheel een extra vrolijke tint en de bewoners namen evenals voorgaande jaren, weer aktief deel aan de 21 aktiviteiten, om tussendoor even van de oliebollen of patat te genieten. Vanuit ons eigen treintje ‘De Oostenrijk-express’ kon het terrein van Dennenoord eens heel anders worden bekeken. Onze eigen Radio omroep was de gehele dag in de lucht, zodat iedereen op Dennenoord goed op de hoogte bleef.
Uit Nieuweschans was ’s middags het muziekkorps ‘De Torenbloazers’ gearriveerd, gestoken in Tiroler kostuums, welke op het podium voor het Theehuis hun uiterste best deden om het publiek zich te laten wanen in de hoogste toppen van de Alpen.
’s Avonds was er een speciaal programma georganiseerd met een Tiroler groep uit Enschede ‘De Bierboombulkers’ in lederhosen, die erg goed dansten en jodelden. ‘Vakwerk’ fluisterde men in de volle hal van de Kimme.
De kampioenen van de dag van het Lintdraaien, Houtblokzagen, Sjoelen, Buksschieten, Gewicht raden (koe/water), werden even in het zonnetje gezet. Bovendien werd deze avond nog een jodelwedstrijd gehouden voor de bewoners en de winnares was Anja Vaarstra. Om plm. 10.00 uur was de Kimme grotendeels weer in ruste.
Terugkijkend op deze dag kan niet anders gezegd worden: ‘het kon niet beter’.

PICK-NICK

Wat jammer is het dat je bij zo’n groots festijn niet op mooi weer kunt rekenen. We hadden ons wel op een regenbuitje voorbereid, natuurlijk, maar dan reken je niet op zulk ongezellig slecht weer.
Je kunt veel voorbereiden en klaar zetten, maar dat kan niet met slecht weer.
Dit was dan ook de enige wanklank van de dag. Medewerking was er volop. De militairen van de Adolf-Nassau-kazerne zorgden voor tenten, banken en tafels. De keuken voor een heerlijke Pick-nick-maaltijd en vele anderen wisten van deze Pick-nick een feestelijk gebeuren te maken.
Wat was er zoal te doen: rondritten met 2 huifkarren en een echte Jan Plezier; flensjes bakken; het bekende duo Johan en Henk; een kampvuur; een speurtocht; diverse spelletjes; enz.
Het mooie weer bleef uit en dat is met een Pick-nick toch bijzonder vervelend. Volgend jaar zullen we het opnieuw proberen en wie weet…. laat de zon dan niet verstek gaan.

blz. 6 – H. Schollema

H. SCHOLLEMA 25 JAAR DENNENOORD

Yn âlle silen mak

Hoe kom je er toe om, als je een stukje moet schrijven over een zo uitgesproken Groninger als Schollema, toch een fries gezegde als aanhef te gebruiken?
Ik zal proberen het uit te leggen.
Bovenstaande is ontleend (zoals veel spreekwoorden en gezegden) aan het boerenbedrijf. Het heeft betrekking op de manier van aanspannen van paarden. Voor verschillende werkzaamheden gebruikte men voor dat doel passend paardentuig. Genoemd gezegde sloeg op paarden die men in alle tuig probleemloos kon aanspannen.
Waar men deze uitdrukking voor mensen gebruikt, bedoelt men iemand te typeren:
die zich schikt naar omstandigheden,
die altijd wel een oplossing vindt voor problemen en
die niet gauw met de handen in het haar zit.
Zijn werk bestaat in hoofdzaak uit transportwerkzaamheden voor de terrein- en plantsoendienst. Hij heeft daarbij veel te maken met groepsleiders en patiënten. Die kunnen voor veel dingen bij hem terecht en doen dat ook; van het repareren van gereedschap en het slijpen van een schaar tot het aanvoeren van meststoffen en het rooien van een dode boom of heester.
In de winter is het één van de mensen die bij nacht en ontij zorgen dat de wegen begaanbaar blijven. Als chauffeur-machinist van het Dennenoord-treintje, geniet hij in het hele ziekenhuis bekendheid en dal hij waarschijnlijk wel merken ook.
Binnen onze dienst is hij de oudste van de klub, een gewaardeerd collega met een duidelijke recht toe, recht aan mening over tal van zaken.
Wat ons betreft, graag nog een poosje doorgaan.

S. Zoodsma

blz. 7 – Fiets-puzzeltocht

blz. 8 & 9 – Dementering

DEMENTERING, SCHRIJNENDE WERKELIJKHEID

blz. 10 – Sportdag Ermelo

SPORTDAG ERMELO, 1981

Zaterdag 23 mei gingen we met een bus vol spelers en supporters om 06.15 uur vanaf de Schakel, richting Assen. Vandaar met de trein naar Ermelo, waar we plm. 09.00 uur aankwamen en waar we op ’t station verwelkomd werden door 2 organisatoren van Ermelo.
Zo goed ik gezien heb, was dennenoord deze keer de eerste. In de tijd, dat de andere ziekenhuizen binnenkwamen, werden we verrast op muziek en show van een muziek- en majorettekorps.
Daarna koffiedrinken in de grote tent, alwaar een welkomswoord werd uitgesproken en nog enkele mededelingen werden gedaan.
Om 10.00 uur begonnen de diverse spelen en wedstrijden. Voor de kinderen hadden ze diverse spelen en ’s middags hield Martin Brozius vele kinderen en zelfs ouderen zoet met diverse spelletjes. Al met al, leuk voor de kinderen.
Tegen 17.00 uur begon het jammer genoeg te regenen, zodat de laatste wedstrijden in het water vielen.
’t Gezamenlijk eten was weer, zoals we gewend zijn, prima verzorgd. Tegen 19.30 uur was ’t zover, dat de verschillende individuele en groepswinnaars bekend konden worden gemaakt, wat onder het nodige lawaai gebeurde.
Dennenoord eindigde als 4e in het totaal-klassement. Een middenmoter dus.
Tegen 20.30 uur gingen we weer met de trein richting Zwolle. Daar overgestapt op de trein naar Assen, alwaar de bus gereed stond om ons naar Dennenoord te brengen, waar we plm. 22.30 uur vermoeid maar wel voldaan aankwamen.
Terugziend op alles, een mooie en sportieve dag. Verder kunt u nog even op de tabel zien, hoe de andere ziekenhuizen het er af hebben gebracht.
Voor een gewonnen wedstrijd kreeg men 6 punten, de 2e plaats 5 punten, de 3e plaats 4 punten, de 4e plaats etc.

Een supporter

blz. 11 – Geef Dennenoord het Sein groen

blz. 12 – Naar de Bosrand! – GehoORd en gezien

NAAR DE BOSRAND!!!

, Na wat wikken en wegen,
met soms een aarzelend tegen,
wendde het Witte Huis,
haar steven naar de Bosrand.
Vandaar deze foto’s in de personeelskrant.

Sterkte bij de opbouw van De Bosrand.
De redaktie

Het nieuwe gebouw

Moet dit ook mee?

GehoORd en gezien

Aan de ene kant de vraag of de O.R. gedragen wordt door de werknemers, aan de andere kant de vraag of de O.R. wel goede plaats krijgt toebedeeld door de werkgever.
Nu zijn de bevoegdheden van de O.R. bij de wet geregeld en dat geeft wel wat houvast.
De O.R. is door de wetgever bedoeld een orgaan van medezeggenschap te zijn, wat in het bedrijfsleven een vervelende zaak voor de werkgever kan zijn, omdat daar werkegevers- en werknemersbelangen lijnrecht tegenover elkaar kunnen staan.
In de non-profit sector ligt dat iets anders, misschien is de kern wel hetzelfde, maar in de dagelijkse praktijk blijken deze verschillen niet zo.
Zeker in de gezondheidszorg is het algemeen belang, de bewaking van de kwaliteit van behandeling en het aanbrengen van verbeteringen in de behandeling. Verschil van mening daarin is meestal een visieverschil.
Over verschil in visie kan heel goed van gedachte worden gewisseld, mits beide partijen elkaar als volwaardige gesprekspartner ervaren en accepteren.
Nu de situatie op Dennenoord.
Vaak lijkt het, dat de O.R. beleefd wordt als lastig, een te nemen hindernis, in plaats van een volwaardige gesprekspartner, die veel meningen vertegenwoordigt, waar je, gewoon omdat ‘samenwerken’ belangrijk is, graag mee wilt overleggen.
Hoe kan de O.R. een volwaardige gesprekspartner zijn, zonder uitgebreide steun in het bedrijf van bestuur, direktie en alle werknemers.
De O.R. kan pas volwaardige partner zijn, als hij volledig geïnformeerd is, als de informatie hem op een dusdanig tijdstip bereikt, dat deze getoetst kan worden en kan bijdragen aan zelfstandige meningsvorming.
Dan kan de O.R. in het overleg met direktie en/of bestuur beleid bijsturen, corrigeren of steunen.
De informatie kan gehaald worden (of spontaan komen) vanuit de, voor een deel nog op te zetten, vakgroepen en bij individuele deskundigen en werknemers.
Zowel door de direktie, als door de O.R., kan deze informatie zelfstandig verwerkt worden.
Door het bestaan van de algemene staf ontstaat op Dennenoord een vreemde situatie, werknemers zijn daarin vertegenwoordigd en informeren de direktie en worden door de direktie geïnformeerd.
Men vormt zich een mening, de direktie beraadt zich en besluit, het besluit komt in de O.R. ter toetsing, met de mededeling van de afgelegde weg, de O.R. is het enige orgaan wat nog geraadpleegd dient te worden.
Ziet u de positie, waarin de O.R. wordt geplaatst?
Een puur formele, immers de werknemers werden geraadpleegd middels de algemene staf. De stelling, dat het bestaan van de algemene staf de positie van de O.R. verzwakt, is eerder krachtig van de hand gewezen.
Het gegeven, dat er werknemers zijn, die zich sterk met het direktioneel handelen identificeren en daardoor geen banden met de O.R. willen onderhouden, lijkt de stelling toch meer aannemelijk te maken en rechtvaardigt de vraag naar de toebedeelde plaats van de O.R., want een sterke O.R. is in het belang van het bedrijf!

blz. 13 – Puzzel

PUZZEL

GESLAAGD

In 1977 werd het besluit genomen om de huisopleiding af te bouwen en de l.l. arbeids- en bezigheidstherapie, de cursus M.B.O.A.T. te laten volgen.
Het was zowel voor Dennenoord, als voor de cursist iets geheel nieuws, vooral het introductiejaar was iets wat men niet kende. Na dit jaar is de eigenlijke cursus gestart in Groningen, elke woensdag en dit drie jaar lang.
Deze eerste cursusgroep behaalde 3 juni zijn diploma M.B.O.A.T., te weten:

  • Anneke Haringsma;
  • Lammie Hilbrands;
  • Anta Huizinga;
  • Linda Kuijper;
  • Willy Patty Warnar;
  • Martine Troelstra;
  • Bert Twickler

Nogmaals van harte gefeliciteerd met het behaalde sukses.

R. Visser

blz. 14 – Varken aan het Spit – Komt dat zien

blz. 15 – Mutaties

blz. 16 – Kerkdiensten – Plaatsopname – Orgelconcert – Verrasingstocht 55+

KERKDIENSTEN

Kerkdiensten in de Ontmoetingskerk

  • 2 juli, 15.30 uur: Pastoor F. Sleegers, Eucharistieviering in de Kimme
  • 5 juli, 09.45 uur: Ds. S.W.R. Polman, kollekte Surinamezending; 19.00 uur: Ds. S.W.R. Polman
  • 12 juli 09.45 uur: Ds. J.W. Vlaanderen, kollekte Amnesty International; 19.00 uur: Ds. J.W. Vlaanderen
  • 19 juli, 09.45 uur: Ds. W.M. van Lynden, kollekte Dennenoordgemeente; 19.00 uur: Ds. W.M. van Lynden
  • 26 juli, 09.45 uur: Ds. B. Oosterhoff, kollekte Wilde Ganzen; 19.00 uur: Ds. B. Oosterhoff
  • 2 augustus, 09.45 uur: Ds. J.W. Vlaanderen, kollekte Effatha; 19.00 uur: Ds. J.W. Vlaanderen
  • 6 augustus, 15.30 uur: Pastoor F. Sleegers, Eucharistieviering in de Kimme
  • 9 augustus, 09.45 uur: Ds. B. Oosterhoff, 19.00 uur: Ds. B. Oosterhoff
  • 16 augustus, 09.45 uur: Ds. W.M. van Lynden, 19.00 uur: Ds. W.M. van Lynden
  • 23 augustus, 09.45 uur: Ds. S.W.R. Polman, 19.00 uur: Ds. S.W.R. Polman
  • 30 augustus, 09.45 uur: Ds. B. Oosterhoff, 19.00 uur: Ds. B. Oosterhoff

PLAATOPNAME

Op zaterdag 20 juli wordt in de Ontmoetingskerk een plaatopname gemaakt door de jeugdzanggroep ‘Horizon’ uit Glimmen.
Het koor telt 20 leden en bestaat bijna 2 jaar.
Het wordt een Nederlands-talige plaat met Christelijke tekst op hedendaagse muziek.
Behalve het koor, zullen op de plaat het kerkorgel, piano, spinet, fluit, hobo, trompet, saxofoon, een strijkorkestje, drums en basgitaar te beluisteren zijn.
De plaat gaat f 22,50 kosten en wordt zo spoedig mogelijk na verschijning bij u thuis bezorgd, dan kunt u ook betalen.
U kunt deze plaat bestellen bij:
Wim Opgelder
tel.: 05905-2765
en bij:
G. Hebels
tel. 05905-2854
of op de postkamer no. 476.
Hebt u interesse, bel dan even, graag voor 10 juli a.s.

Bestuur, directie, personeel, verpleegden, bedanken we allemaal hartelijk voor de onvergetelijke dag van 1 mei.

Fam. J.J. Bouma

ADVERTENTIES

ORGELCONCERT IN DE GEREFORMEERDE KERK TE ZUIDLAREN

VERSLAG VAN DE VERRASSINGSTOCHT 55+

Eindelijk is het dan 22 mei 1981, want wij zagen er naar uit als kinderen naar een schoolreisje. Onze verrassings-dag-tocht 55+. En wat voor een verrassing!!!
Om 8 uur werden wij in de Schakel opgewacht met koffie, door de H.H. Lei(ij)ders en of bestuursleden. Dat was de 1ste verrassing. Wij kregen allen wat snoep mee voor onderweg, en toen in de bus, die inmiddels gearriveerd was. Rijden maar en gissen, gaan wij links af of rechts?
Gaan wij de viaduct op of niet? Bij ’t Julianaplein links – rechts of rechtdoor? En zoo ging het door tot wij via Grijpskerk en door de bloeiende koolzaavelden in Zoutkamp aankwamen. Toen over een oud brugje en een sluisje naar een aanlegplaats, waar een mooie boot klaarlag (helemaal voor ons alleen), die met ons het Lauwersmeer door fietste. Wij zagen wat de mensen toch wel allemaal kunnen: zomaar land boven water brengen. De beschoeiing en de keien die een en ander tegen de golfslag moet beschermen, was duidelijk te zien, ook zonder verrekijkers. Zwanen zaten te broeden en waterhoentjes zwommen rond of het altijd al zoo was geweest. De sluizen van Lauwersoog zagen wij dan weer voor links, en even later weer of rechts van ons.
De zon, die zich eerst nog wat verstopt had, kwam er ook langzaam aan bij, zodat wij boven op de boot konden zien hoe wij geschut werden van binnen naar buiten-water. Toen over de Waddenzee met heel mooi weer naar?, ja hoor, Schiermonnikoog! Onderwijl waren wij goed verzorgd door de boord-ober met koffie en andere drankjes, alles naar ieders eigen smaak. Tegen 12 uur werd een zeer goed verzorgd lunchpakket uitgereikt, zodat wij geheel verzadigd in Schiermonnikoog van de boor stapten en in de bus naar het dorp werden gereden. Daar kon ieder 3 uur lang doen wat hij of zij zelf wilde. Sommigen gingen wandelen of huurden fietsen, waarmee ze door bossen en duinen fietsen. Anderen kuierden wat door ’t dorp, ja zelfs ging een echtpaar nog op fam. bezoek. Later vonden wij elkaar weer op een zonnig terrasje voor een drankje of een ijsje, en toen met de bus weer naar de boot, die ons langs dezelfde weg, zij het wat korter, naar Zoutkamp terugbracht. Maar voor wij daar waren, wachtte ons nog een grote verrassing. Wij mochten n.m. beneden eerst een kwartier kijken naar een verrukkelijk uitziend en keurig opgemaakt koud buffet. Alles even smaakvol om te zien en later ook om te eten. Ieder was vol lof en tevreden: het kan niet beter. In Zoutkamp kwam de bus van ‘Rapide’ weer aan gereden en toen naar de Schakel, waar ieder die wilde nog een kopje koffie als afscheid kon drinken.
Het was een prachtdag voor ons allemaal, overal was voor gezorgd, zelfs voor enkele spelletjes aan boord. Geen enkele wanklank of ongeluk gelukkig.
Heel, heel veel dank aan allen die dit mogelijk hebben gemaakt en het hebben verzorgd.

Een paar meevarende
55+ers

Lentis Erfgoed is onderdeel van Lentis.