Header - Personeelskrant DNO

1982-03 – Personeelskrant Dennenoord – 10e Jrg. No. Maart

blz. 2 – Sociale uitkijkpost – Systeembericht – Bibliotheek

SOCIALE UITKIJKPOST

SYSTEEMGERICHT

Wanneer u zich hier op laat nemen,
voor een brein-metamorfose,
met of zonder een psychose,
raakt u versneld uit uw problemen.

Want, vóór u zélf wordt nageplozen,
werpen wij licht op de systemen,
die het er thuis eens van gaan nemen,
zodra zij u hier kunnen lozen.

Zelfs opa en uw achternicht,
al is zij doof en heeft jij jicht,
moeten zich dan cito melden.

Ons nieuw model relatiesonde,
peilt secuur de juiste wonde:
Zo sparen WIJ gemeenschapsgelden.

Specht

blz. 3 & 4 – Leerlingenraad – Directiebrief – Nieuwsbrief directie

LEERLINGENRAAD INFO

Hallo iedereen, hier weer eens wat info van de leerlingenraad. Ik zal eens opnoemen wat de leerlingenraad de laatste tijd allemaal besproken en bereikt heeft.

  1. Ten eerste de gesprekken met de opleiding:
    • Dhr. Nieuwland heeft toegezegd dat alle leerlingen de nota ‘wijzigingen reglement voor de opleiding voor B-verpleegkundige’ zullen krijgen.
    • Verder de vraag van veel leerlingen of je de verslagen die je gemaakt hebt voor de opleiding, ook terug kunt krijgen. Officieel mogen de verpl.k. verslagen niet terug gegeven worden, dit in opdracht van de inspektie. De andere verslagen mogen wel terug gegeven worden, maar als de leerling zijn verslagen per se terug wil hebben, kan hij daar altijd over praten na zijn opleiding, met het desbetreffende hoofd van de opleiding.
    • De verschillende evaluatie-papieren die bij sommige groepen in omloop zijn, zijn louter en alleen bedoeld als proef, er waren een paar vragen gesteld in de richting in hoeverre deze papieren realiteit worden. Het zijn dus alleen nog maar concept-notaatjes.
    • Verder hebben wij van dhr. Nieuwland vernomen dat hij per 1 maart 1982 weg gaat van onze opleiding en een andere funktie elders gaat bekleden. We hopen dat dhr. Nieuwland in zijn nieuwe funktie in Zeeland zich op zijn plaats zal voelen. De leerlingenraad is echter wel bezorgd in hoeverre zijn funktie hier in korte tijd opgevuld zal worden.
  2. Ten tweede de gesprekken met de Praktijkbegeleiding:
    • Op dit moment is er een start gemaakt met de nieuwe beoordelingslijsten en de P.B. zet zich er goed voor in om deze overgang van oud naar nieuw zo vlug en goed mogelijk te laten verlopen.
    • De leerlingen klagen nog wel eens dat de inwerkperiode op nieuwe afdelingen vaak veel te kort en niet goed is. Voor de leerlingen is wel in de verpl.k. komm. besloten dat de leerlingen op een nieuwe afdeling, de eerste maand niet in de wacht mogen, maar voor inwerken staat nog niet op papier. De P.B. is daarom ook druk bezig om de afdeling bewust te maken dat een leerling goed ingewerkt moet worden, het komt namelijk iedereen ten goede als een leerling vlug, maar goed ingewerkt wordt. Op de Bosrand worden leerlingen tegenwoordig zeer goed ontvangen en ingewerkt, zodat de leerlingen een prettige beginperiode mee maken. We hopen dat deze manier van werken naar de nieuwe leerlingen toe overslaat naar alle andere afdelingen.
    • De leerlingen klagen ook wel eens dat de P.B.-ers soms niet aanwezig zijn bij beoordelingen op de afdeling. De P.B. zegt dat dit heel sporadisch voorkomt, maar de leerling mag zelf ook de beoordeling uitstellen als de P.B. niet aanwezig is en als de leerling dat wel wil.
    • Op de Enk B kwamen nogal vaak klachten, dat het zeer moeilijk is om handtekeningen te halen. Op dit moment is er op dat punt een reorganisatie op gang op de Enk B, en zijn ze bezig met werkbegeleiders voor de leerlingen die handtekeningen mogen zetten. Hopelijk komt er zo wat meer schot in de zaak voor de leerlingen.
    • Over de gesprekken van de leerlingen met de P.B. het volgende: de tijd die je mag besteden met de P.B., mag in werktijd opgevuld worden. Het komt echter wel eens voor dat het in je eigen tijd gebeurt, door als je beide geen tijd vrij kunt maken in werktijd, maar officieel gebeuren de gesprekken met de P.B. in werktijd.
    • De P.B. heeft een concept-nota gemaakt omtrent hun funktioneren en doelstellingen, deze nota heeft al verschillende kanalen bevaren en binnenkort zal hij ter beoordeling aangeboden worden aan de O.R./L.L.K./K.L.O. Je hoort dan meer van ons over de precieze inhoud van de nota.
    • Een belangrijk punt is het geven van Klin. lessen Voor alle duidelijkheid het volgende: Over de inhoud van een Klin. les kan ik jullie verwijzen naar blz. 50 van jullie OPO-boekje, waarin precies staat wat moet voldoen om een Klin. les geheten te mogen worden. Verder over het geven van een Klin. les, er is een papier in omloop en moet op alle afdelingen te vinden zijn, over de besluiten van de verpl.k.-komm., omtrent het geven van Klin. lessen. Daarop kan je precies zien hoe, wanneer en door wie een Klin. les gegeven mag worden. Ken je het papier niet, vraag dan aan je hoofd of je het papier mag hebben en hang het bij jullie op het prikbord. Als het papier zoek is, kan de P.B. jullie aan een nieuwe helpen.
    • De P.B. probeert verder als een leerling op een nieuwe afdeling komt, er voor te zorgen dat hij zo vlug mogelijk een gesprek heeft met de desbetreffende leerling.
  3. Ten derde de gesprekken met dhr. Westrik:
    • Deze gesprekken met dhr. Westrik zijn gestopt, daat dhr. Westrik thans een andere functie binnen Dennenoord bekleed. We hebben een brief geschreven naar de voorzitter van de nieuwe vakgroep verpl. (de verpl.k.-komm. bestaat niet meer), met het verzoek een gesprekspartner te zoeken, daar de leerlingenraad wel graag door wil gaan met gesprekken, betreffende het praktijkveld.
    • We zijn begonnen om meer info van de leerlingen aan te trekken d.m.v. opmerkingen van leerlingen die ze in de kursus-evaluatie kunnen zetten. Hier dan een aantal vragen die wij binnen gekregen hebben en die we ook proberen te zullen beantwoorden.
      • Ben je verplicht om de dienst na jouw dienst over te nemen als die dienst uitvalt?
        • Ja, dit staat in art. 4, lid A van het uitvoeringsbesluit arbeidstijden van de CAO.
      • Wat wordt er allemaal gedaan met de evaluaties van de kursusgroepen?
        • Deze evaluaties gaan verschillende vergaderingen door, zoals P.B., de docenten, dhr. Bouter, e.d.
    • Veel kursusgroepen zijn echter begonnen om in de kursusweek alvast te gaan evalueren met de docenten, en dit lijkt ons een goede zaak. Je hebt dannamelijk direct feedback van de docent en kan bepaalde zaken direkt uitpraten, de evaluatie kan je dan gebruiken voor afspraken e.d.
    • Carin Mannak en Bart Buist zijn vertrokken uit de L.L.K., daar zij geen leerlingen meer zijn. Vanuit de K.L.O. hebben Harma Kooyenga en Annie Sturing zich aangemakd voor opvulling van de 2 plaatsen in de L.L.K. en zij zijn inmiddels benoemd door de O.R.
    • Voor de ZV-ers onder ons, is er een nota gemaakt over verschillende zaken die ZV-ers aangaan in de B-opleiding, zoals welke handtekeningen er gehaald moeten worden e.d.

Zo, dat was het weer, hopelijk zijn jullie weer goed ingelicht met dit verhaal.

Annegino, Red.
Klasse Oudsten

DIRECTIEBRIEF

Het is een goede zaak als de ontwikkeling van Dennenoord van een grote psychiatrische inrichting naar een modern algemeen psychiatrisch ziekenhuis wordt geïllustreerd door symposia, festiviteiten, tentoonstellingen en ander soortgelijke activiteiten. Dat kan een ondersteuning zijn voor patiënten en medewerkers die de veranderingen niet zonder spanningen en onzekerheden zullen meemaken.
Daarnaast kan in de maatschappij om on heen, positieve publiciteit worden verkregen, iets waar de laatste jaren ten aanzien van Dennenoord gebrek aan was. Bovendien kan door deze publiciteit de maatschappij goed over de ontwikkelingen op Dennenoord worden geïnformeerd.
Graag wil de directie in deze brief een aantal activiteiten noemen welke in 1982 in dit verband op Dennenoord zullen plaatsvinden.
Allereerst is er de feestelijke opening van 122 nieuwe patiëntenplaatsen op 21 april a.s. door mevrouw Gardeniers, minister van Volksgezondheid en Milieuhygiëne. Deze 122 nieuwe plaatsen betreffen de Bosrand, Eikenstein en de 5 huizen van Akkerhoven.
Een door de directie ingestelde feestcommissie is reeds bezig met het opstellen van een programma voor deze opening.
Kort daarop, op 30 april, zal H.M. Koningin Beatrix met haar gezin een bezoek aan de gemeente Zuidlaren brengen. De directie had gehoopt dat Dennenoord bij het bezoek zou worden betrokken. Helaas is dit door tijdgebrek niet mogelijk, er is sprake van een overladen feestprogramma. Misschien is het mogelijk dat de Koningin in de toekomst een werkbezoek aan Dennenoord zal brengen.
Dan zijn bij het verschijnen van deze krant een aantal activiteiten in het kader van de Dag van de Psychiatrie al achter de rug. De patiëntenraad heeft daarbij in samenwerking met het vormingswerk activiteiten georganiseerd die betrekking hadden op het wonen op Dennenoord en op de patiëntenemancipatie.
Tenslotte dient nog een symposium te worden vermeld. Op 12 mei is er ter gelegenheid van de Dag van de Verpleging op Dennenoord, een symposium over ‘De rechten van de psychiatrische verpleegkundige’.

Met vriendelijke groeten,
namens de directie
Ir. J.C. Hoevenaar

NIEUWSBRIEF VAN DE DIRECTIE

Kwaliteit en doelmatigheid in psychiatrische ziekenhuizen
Van 20 t/m 23 april 1982 zal Dennenoord deelnemen aan het project kwaliteit en doelmatigheid in psychiatrische ziekenhuizen. Een groot aantal medewerkers van Dennenoord zal bij dit project worden betrokken, daarom is het belangrijk om tijdig informatie over dit project binnen Dennenoord bekend te maken.

Doel va het project
Het project is opgezet door sub-sectie psychiatrie van de Nationale Ziekenhuisraad (N.Z.R.). Het doel van het project is een wederzijdse toetsing tussen de psychiatrische ziekenhuizen over kwaliteit en doelmatigheid van deze ziekenhuizen. Door middel van een vierdaags bezoek door een bezoekteam, bestaande uit medewerkers uit andere ziekenhuizen, wordt het functioneren van een ziekenhuis doorgesproken. Getracht wordt tijdens dit bezoek de sterke en zwakke punten in de organisatie van de behandeling aan te duiden en voor zover mogelijk op dat moment reeds elders opgedane positieve ervaringen aan te bieden ter overweging. Een neven-effect van deze activiteit zal zijn het in algemene zin signaleren van knelpunten in de hulpverlening aan het bestuur van de sub-sectie psychiatrie, opdat het bestuursbeleid, meer dan nog dan voorheen, een directe aansluiting kan krijgen op de diverse in het veld te constateren noden.
In het project is dus sprake van een kritisch zelfonderzoek op het eigen functioneren. Men moet het werk van het bezoekteam niet opvatten als een inspectie waarbij formeel verantwoording moet worden afgelegd aan de buitenwereld.
Het bezoekteam zal door de gehele organisatie heen, gesprekken hebben, naast directie, management, ondernemingsraad en patiëntenraad, zal er vooral gesproken worden met de medewerkers die rechtstreeks bij de patiëntenzorg betrokken zijn.

Het bezoek aan Dennenoord

We zullen hier globaal schetsen hoe het bezoek aan Dennenoord zal verlopen en wat er tot nu toe reeds aan voorbereidingen heeft plaatsgevonden.
Begin januari heeft de directie een grote hoeveelheid informatie over Dennenoord aan het bezoekteam verstrekt. Deze informatie bestond uit:

  • algemene kwantitatieve gegevens over Dennenoord, zoals capaciteit, personeelsbezetting, etc.
  • specifieke gegevens per afdeling, categorie patiënten, doelstelling afdeling, behandeltherapie-vormen enz. Deze gegevens zijn verzameld in samenwerking met de afdelingen en de blokleiders.
  • instructies binnen Dennenoord.
  • jaarverslagen van het ziekenhuis en de ondernemingsraad, ook de sociale jaarverslagen.
  • organisatie- en communicatieschema’s, nota’s over de afdelings- en blokkenorganisatie, de vakgroepen, het RAPC, de organisatie van de arbeids- en bezigheidstherapie enz.

Er zijn dus nota’s bij, die nog niet door de directie formeel zijn vastgesteld.

  • beleidsvisie Dennenoord en regeling van de verantwoordelijkheidsgebieden.
  • directiebesluiten.
  • Z.B.B.T-adviezen.
  • gegevens over de patiëntenbelangen zoals reglement, patiëntenraad, regeling beheer patiëntengelden.
  • nota’s betreffende het sociaal beleid, bijv. werving-, selectie- en benoemingsbeleid.
  • interne mededelingenbladen, zoals kranten en het informatieboekje ten behoeve van het personeel.

Op 17 maart j.l. heeft een deel van het bezoekteam een voorbereidend gesprek gehad met de directie, leden van de algemene staf, diensthoofden, hoofd RAPC, leden van de ondernemingsraad en het bestuur van de patiëntenraad. Hierbij is het bezoekschema, de samenstelling van het bezoekteam en de handleiding voor de discussie aan de orde gesteld. Ook is besproken hoe de bevindingen van het bezoekteam zullen worden vastgelegd.
De hiertoe genoemde medewerkers zullen op korte termijn nadere gedetailleerde informatie verstrekken aan al die medewerkers die met het bezoekteam gesprekken zullen voeren.

Met vriendelijke groeten,
namens de directie,
Ir. J.C. Hoevenaar

blz. 5 – Nieuwe repro-kamer – Voetballen – Crèche – Symposium

NIEUWE REPROKAMER

Sinds kort is het Zuider Arbeids Therapie-gebouw de nieuwe stencil-/repro afdeling van start gedaan.
De opdrachten, die er binnenkomen, zijn voornamelijk afkomstig van het Opleidingscentrum en de sektor Aktievere therapie, o.a.: affiches, de ‘Denne-appèl’, notulen enz.
Daarnaast is er echter ook ruimte voor het aannemen van particuliere opdrachten, b.v. verenigingsblaadjes, affiches, geboortekaartjes, trouwkaarten, enz.
Op dit moment zijn we met z’n drieën (t.w. Jelle, Bart en Piet) volop bezig.
Wilt U wat meer weten, kom dan gerust eens langs.
Ons telefoonnummer is: 240.

CRÈCHE DENNENOORD

Hartelijk dank voor de vele reakties op de enquête. In het totaal hebben 105 mensen gereageerd. 24 daarvan zijn belanghebbende, enkele (5) zijn tegen de komst van de crèche en het resterende aantal is sympathisant (76).
We zijn nu bezig verdere stappen te nemen, zodat de crèche snel van start kan gaan.
We houden u op de hoogte.

Werkgroep crèche

KENT U DE DEFINITIE VAN HET PSYCHOLOGISCH ZIEK ZIJN?

Geesteziek, ziekelijk gestoord of gebrekkig ontwikkeld wat de geestevermogen betreft, noemen we een persoon die, hetzij door een stoornis in of een gebrekkige ontwikkeling van zijn geestesvermogen niet of niet meer, aangepast is aan de redelijke en maatschappelijke normen van de gemeenschap in een bepaald tijdsgewricht.
Ja, ja, je kunt hier nog wat van leren.

V.O.B.

SYMPOSIUM ‘RECHTEN VAN DE PSYCHIATRISCHE VERPLEEGKUNDE’

VOETBALLEN OM DE DRENTSCHE A-CUP

Het voetballen start weer, we beginnen met de wedstrijden om de Drentsche A-Cup.
Dit zijn de data van de te spelen wedstrijden:

  • 31 maart, aanvang 18.00 uur:
    • RLS – Rabo;
    • Dennenoord – Brinkstichting.
      • Return van deze wedstrijd 6 mei.
  • 7 april:
    • Gasteren – Rabo;
    • Dennenoord – RLS
      • Return op 12 mei.
  • 14 april:
    • Brinkstichting – Gasteren;
    • Dennenoord – Rabo
      • Return op 19 mei.
  • 21 april:
    • RLS – Brinkstichting;
    • Dennenoord – Gasteren
      • Return op 26 mei.
  • 28 april:
    • Rabo – Brinkstichting;
    • Gasteren – RLS
      • Return op 2 juni.

Er mogen 3 spelers gewisseld worden tijdens de wedstrijden.
Als twee of drie ploegen met een gelijk aantal punten eindigen, dan wordt er een finale gespeeld met een neutrale scheidsrechter en grensrechters.
Hopende op sportieve en leuke wedstrijden wens ik jullie veel succes.

L.J. Weggemans

blz. 6 – Schakel-spektakel

blz. 7 – Vrijwilligers – Dansavond – Afscheid N.J. de Groot

VRIJWILLIGERS VRIJWILLIG OP VAKANTIE

DANSAVOND GEORGANISEERD DOOR HET S.O.P.

Eind vorige maand werd er door het S.O.P. een dansavond georganiseerd. Het bandje ‘de Nachtegalen’ voorzag ons van muziek. Men kon hier naar hartelust op dansen. Deze avond was met name georganiseerd voor die mensen die van stijldansen houden. Maar wat bleek, het danspaar van dansschool Koning, kon spoedig weer vertrekken, deze mensen zouden een kleine demonstratie geven, maar wegens gebrek aan opkomst, waren deze weer snel verdwenen. Maar liefst plm. 25 mensen bezochten deze avond, inclusief leden S.O.P., bestuur en barkeepers. Wat een opkomst hè? En dan te bedenken dat de meesten pas om elf uur arriveerden. Waar waren nou die mensen die zo kritisch waren t.o.z. van het bandje dat in de hal speelde tijdens het Nieuwjaarsfeest?
men kon op die muziek toch niet goed stijldansen? Nu werd jullie de gelegenheid geboden, maar ho maar, nu blinken ze uit door hun afwezigheid! En waar waren die plm. 60 mensen, die er wel altijd zijn, als er gratis een barbecue-avond bijgewoond kan worden?
Ach ja, wat stom van me hè? Nu werd er een kleine vergoeding gevraagd!
Mensen, het S.O.P. is er voor ons als personeelsleden. Het is gemakkelijk kritiek te geven op de verschillende festiviteiten, maar woon ze dan een keer bij, dan kan men misschien een keer terecht kritisch zijn! Oké, je kunt het ook niet iedereen naar de zin maken. Maar ….?
Ach, laat maar!
Je zult maar in het S.O.P. zitten, en er komt niemand opdraven! Nou, waarvoor hebben zij deze taak op zich genomen? Voor ons allen, toon dan ook eens een blijk van waardering, dit kan door uw aanwezigheid.
Het spreekwoord kent u allemaal, naar ik mag aannemen: de beste stuurlui staan aan wal.
Nou laat die stuurlui dan ook eens aan boord komen! Door mee te varen, en mee te deinen in de activiteiten van het S.O.P.

Een personeelslid

N.J. DE GROOT NEEMT AFSCHEID VAN DENNENOORD

Mijn vrouw en ik hebben hieraan een zeer genoeglijke dag beleefd. Geweldig, zo velen als er op de receptie gekomen zijn, kennissen, vrienden uit het verleden en heden, met wie ik zo plezierig heb samengewerkt.
Hartelijk dank ook voor uw ondersteuning in de mogelijkheden om mijn toekomstige liefhebberij uit te oefenen. De andere vormen van blijk van waardering zal ik ook niet vergeten. Straks zittend aan de waterkant zal ik met genoegen aan deze dag terugdenken!
Het ga u goed.

N.J. de Groot

blz. 8 – Tafeltennis – Trefcentrum de Kimme

TREFCENTRUM DE KIMME

LICHT KLASSIEK CONCERT

blz. 9 – Zo was het!!!

blz. 10 – Klaverjaswedstrijden

blz. 11 – Kortingen – Aktiviteiten – Schakel-spektakel

GROTE KORTINGEN OP MUZIEKGEBIED

SCHAKEL = SPEKTAKEL

ENERGIEBEHEER

Energie is een schaars goed. Daarom verdient het aanbeveling er spaarzaam gebruik van te maken – óók in ons ziekenhuis. Uitgaande van die gedachte, is begin maart j.l. een stuurgroep energiebeheer ingesteld. De leden hiervan onderzoeken de mogelijkheid tot energiebesparing in Dennenoord. Over hun bevindingen zullen zij voor 1 juli 1982 rapport uitbrengen.
De groep bestaat uit de dames Boelens (sekretaresse) en Hut en de heren Bertus, De Jong, Kleyer, Lensen en Walstra (voorzitter).
Indien u waardevolle suggesties heeft in bovengenoemde zin – waar en hoe dan ook – gelieve u dat bij één der leden kenbaar te maken.

J.W. Flach

blz. 12 – Kruidenkweker – Tafeltennis

blz. 13 – Examens – Afscheid

EINDEXAMENS DENNENOORD

Onderstaande kandidaten zijn geslaagd voor het eindexamen Ziekenverzorgenden:

Onderstaande kandidaten zijn geslaagd voor het overgangsexamen van 1e jaar naar 2e jaars leerling B-verpleegkundige:

Onderstaande A-verpleegkundigen zijn geslaagd voor het overgangsexamen van 2e naar 3e jaars:

Onderstaande kandidaten zijn geslaagd voor het overgangsexamen van 2e naar 3e jaar:

Onderstaande kandidaten zijn geslaagd voor het eindexamen Ziekenverpleging B:

AFSCHEID DOCENT PSYCHIATRISCH ZIEKENHUIS DENNENOORD

Per 1 maart j.l. heeft Bart Nieuwland (de heer Nieuwland voor zijn leerlingen en niet te verwarren met mevrouw Nieuwland, onze hoofdinspectrice voor de B-opleiding) Dennenoord verlaten.
Tijdens de periode Nieuwland heeft de opleiding een eigen gezicht gekregen, ze verhuisde van diverse gebouwen naar één centrum.
Bijna 500 leerlingen heeft hij opgeleid en talloze docenten gevormd. Hij is een pionier en nu begint hij opnieuw, het ga hem en zijn familie goed in Zeeland.

Binus Meijer

OPLOSSING PUZZEL FEBRUARI

blz. 14 – Dagtocht

blz. 15 – Puzzel – Rektificatie

REKTIFICATIE

Tot mijn onsteltenis zag ik onder het protest tegen de crèche van Hebels, mijn naam staan. Ik verklaar hierbij uitdrukkelijk dat dit zonder mijn toestemming is gebeurd.
Natuurlijk is het waar dat meneer Hebels kletskoek verkoopt, dat sommige mensen verachtelijk veel verdienen en dat kinderen het in een crèche doorgaans beter hebben dan thuis.
Maar men hoeft niet te weten dat ik het daarmee eens ben.

Johan Hoogsteen

HALLO ALLEMAAL

Via deze weg wil ik allen bedanken voor de kaarten, brieven, planten, bloemen, taarten en fruit, welke ik tijdens mijn ziekte heb mogen ontvangen, ik zou zeggen, ga zo door.

Joop Willegers
Afd. Elektrobureau

PUZZEL VOOR DE MAAND MAART

blz. 16 – Mutaties – Kerkdiensten – Dankbetuiging

MUTATIES

KERKDIENSTEN

in de Ontmoetingskerk

  • 4 april, 0945 uur: Ds. B. Oosterhoff; 19.00 uur B. Oosterhoff
  • 8 april, 15.30 uur: Pastoor Sleegers, Eucharistieviering in de Kimme
  • 9 april, 09.45 uur: GOEDE VRIJDAG, Ds. J.W. van Vlaanderen; 19.00 uur: Ds. J.W. van Vlaanderen
  • 11 april, 09.45 uur: EERSTE PAASDAG. Ds. B. Oosterhoff, m.m.v. het Ontmoetingskoor uit Vries; 19.00 uur: Ds. B. Oosterhoff
  • 18 april, 09.45 uur: Ds. S.W.R. Polman, m.m.v. de Kring Zingers; 19.00 uur: Ds. S.W.R. Polman
  • 25 april, 09.45 uur: Ds. J.W. Vlaanderen; 19.00 uur: Ds. J.W. Vlaanderen

DANKBETUIGING

Hierbij danken wij een ieder die heeft bijgedragen, om de dag van mijn afscheid tot iets onvergetelijks te maken.

Familie Erenstein

Wat is nou erger?
Of dat je ergens mag roken,
of dat er mensen ongewild mee moeten roken?

Lentis Erfgoed is onderdeel van Lentis.