Header - Personeelskrant DNO

1984-06 – Personeelskrant Dennenoord – 12e Jrg. No. Juni

blz. 2 – Uit de bibliotheek

blz. 3 – Sociale uitkijkpost – Jaarlijkse busreis van personeel

SOCIALE UITKIJKPOST

JAARLIJKSE BUSREIS VAN PERSONEEL NAAR HATTUM EN UTRECHT

We zouden ’s morgens om half acht vertrekken, maar daar iedereen nog niet aanwezig was, hebben we met de bus eerst nog een rondje om Dennenoord gemaakt.
Toen de laatste mensen, door een misverstand, om acht uur aanwezig waren, zijn we vertrokken. Het ging via Assen en Meppel en Staphorst. Hier gingen we even van de grote weg af om door Staphorst en Rouveen te rijden. De chauffeur vertelde allerlei aardigheidjes en gebruiken in Staphorst, zoals rouw- en trouwdeuren, vrijraampjes en gouden hartjes op de deur e.d.
Hierna ging het in één keer door naar Hattum, waar we een bakkerijmuseum bezochten. De koffie was al bruin en de grote krakelingen vers. De bakkersvrouw, die goed van de tongriem was gesneden, vertelde ons dat ze tien jaar geleden twee oude boerderijen in Hattum hadden gekocht en met behulp van ‘Natuurmonumenten’ begonnen ze hierin het bakkerijmuseum. Er wordt alleen ’s zaterdags brood in de oude oven gestookt op takkebossen (schenzen), gebakken. De bakker, die door z’n werk veel in het buitenland kwam, heeft uit diverse landen oude spulletjes meegenomen en die in de bakkerij tentoongesteld. Op een buitenplaatsje bij de boerderijen, ontvingen ze klassen schoolkinderen die daar onder toezicht van de bakker allerlei broodfiguren mochten bakken.
De chauffeur had hier even moeite om ons weer in de bus te krijgen, want wij luisterden net zo aandachtig als de klas, die op dit moment aanwezig was.
Maar toen iedereen weer in de bus zat, ging het langs het Veluwemeer naar Spakenburg. Weer oude klederdrachten.
Na een borreltje en de lunch kregen we ongeveer één uur om Spakenburg te verkennen. Er was echter niet zoveel te beleven. De heren hebben de kunst van het haringhaken afgekeken en de dames hebben wat gewinkeld.
Van Spakenburg naar Utrecht is niet zo ver. In Utrecht zouden we het spoorwegmuseum bezoeken. Buiten op de rails stonden allemaal oude locomotieven en treinstellen. Knapen van locomotieven met heel veel koper er aan. Binnen in het stationsgebouw was een miniatuurspoorlijntje aangelegd. Hierbij werd uitgelegd hoe de treinen tegenwoordig de stations worden binnengeloodst. Verder konden we vanuit een bestuurscabine van de machinist een film zien. Vanuit de cabine was het of je een treinreis meemaakte. Allemaal erg interessant. Om ongeveer vijf uur vertrokken we weer naar Utrecht om naar Elburg te gaan voor het diner. Onderweg kwamen we nog in de file, maar de chauffeur wist dit echter goed te omzeilen. Tegen zes uur kwamen we in Elburg. Sommigen van ons gingen het stadje in om vis te kopen. Anderen gingen het hotel binnen om een borreltje te drinken. Het eten lieten wij ons goed smaken. Maar het allermooiste was toch de veer van de rookverdrijver die ‘bijna’ in de appelmoes verdween. Als afscheid kregen de heren nog een borreltje aangeboden van de ‘kroegbaas’, maar daar de dames de glaasjes al hadden opgeruimd, kregen ze het in de ijscups.
Hierna ging het huiswaarts, alwaar we om negen uur in Zuidlaren aankwamen. Het was geen grote groep die mee was deze dag, maar het was erg gezellig en goed georganiseerd.
Hartelijk dank bestuursleden S.O.P.

Fam. Wieland

blz. 4 – Prijslijst voor aanrakingen

blz. 5 – Lezers schrijven – Lesje in de liefde

blz. 6 & 7 – Roken

blz. 8 & 9 – Bezuinigingen – 55+ op stap

DEELNEMERS THEMADAG EN CREATIEVE OPLOSSINGEN VAN BEZUINIGINGEN

55 PLUSSERS OP STAP

blz. 9 – Radio Dennenoord 30 jaar

RADIO DENNENOORD 30 JAAR

In het vorige nummer hebt U kunnen lezen dat ‘onze’ radio-omroep haar 6e lustrum zou vieren. Intussen lift deze gebeurtenis al weer enkele weken achter ons. Frans Diemers had in de krant een verslag willen geven van hoe het op die heuglijke dagen was toegegaan. Maar helaas, hij had geen tijd. De Kimme moest zich namelijk onmiddelijk na afloop van het radio-festijn gaan bezighouden met andere aktiviteiten: het jaarlijkse zomerfeest stond voor de deur. Daarom zult U het, waarde lezer, met enkele sfeer-foto’s moeten doen. Misschien dat er zo tenminste nog iets van hoe-het-toen-was bij U overkomt.

Jan Smid

blz. 10 – Rottumeroog

blz. 11 – Advertenties

blz. 12 – Mutaties – Kerkdiensten – Sportdag Vereniging

KERKDIENSTEN in de Ontmoetingskerk

  • 1 juli 1984, 9.30 uur: Ds. J.W. Vlaanderen; 19.00 uur: Ds. J.W. Vlaanderen
  • 8 juli 1984, 9.30 uur: Ds. W.M. van Lynden, Viering Heilig Avondmaal; 19.00 uur: Ds. W.M. Lynden
  • 15 juli 1984, 9.30 uur: Ds. J.W. Vlaanderen; 19.00 uur: Ds. J.W. Vlaanderen
  • 22 juli 1984, 9.30 uur: Ds. W.M. van Lynden; 19.00 uur: Ds. W.M. Lynden
  • 29 juli 1984, 9.30 uur: Ds. S.W.R. Polman; 19.00 uur: Ds. S.W.R. Polman

DENNENOORD 4E OP SPORTDAG VERENIGING

Elk jaar is er een ander ziekenhuis, dat de jaarlijkse sportdag voor de bij de Vereniging aangesloten ziekenhuizen moet verzorgen. Dit keer was dat, op 26 mei 1984, Bloemendaal in Loosduinen. Niet naast de deur en het vertrek vanaf Dennenoord was dan ook al om 5.30 uur ’s morgens. Twee bussen hadden we afgehuurd, maar jammer genoeg waren ze niet vol. De reis verliep voorspoedig, alleen op het laatst reden we een paar keer verkeerd.
Om 8.50 uur waren we in Bloemendaal, waar we werden verwelkomd met koffie en gebak. De opening bestond uit de landing van drie parachutisten, die de vlag van de personeelsvereniging Bloemendaal met zich meedroegen.
Het was een prima verzorgde dag. Aan de inwendige mens was gedacht in de vorm van frisdranken, patat en saté.
Voor de supporters was er een zeskamp georganiseerd. Voor de kinderen was er een optreden van Ome Joop. Er waren rondritten van 1½ uur georganiseerd door Den Haag en Scheveningen. De zon liet ons niet in de steek en de regen gelukkig wel.
Er valt natuurlijk heel veel te vertellen over zo’n dag, maar dan zou dit een veel te lang verhaal worden, dus ik hou het er maar op dat het een gezellige en sportieve dag was.
Tegen 19.00 uur werd Paèlla (schrijf ik dat zo goed?) opgediend, wat iedereen zich goed liet smaken. Daarna de prijsuitreiking en Dennenoord heeft het er best goed afgebracht:

  • Volleybal dames – 1e prijs
  • Badminton mix – 2e prijs
  • Klaverjassen – 2e prijs

In totaal is Dennenoord als vierde geëindigd.
Tegen 21.00 uur werd de terugreis ingezet en we waren dus drie uur later, om 23:50 uur weer bij de Schakel. Niet helemaal tevreden, want we hadden de punten totaaltelling nog eens goed nagekeken en opgemerkt dat de zeskamp was meegeteld als volledige sport. Als alleen de officiële sporten waren gerekend, was de totaaluitslag anders geweest.
De prijzen zullen in de Schakel worden opgehangen en we hopen die volgend jaar te verdedigen bij de door Wolfheze te organiseren sportdag.

Een deelneemster

Lentis Erfgoed is onderdeel van Lentis.